Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiOSiPhoneMobirollerTeknoloji

Apple kullanıcıları ile dalga geçti! Bir sonraki seviye kapat aç düzelir!

Apple, iPhone kullanıcıları ile açık saçık dalga geçti. iPhone batarya sorunu için yapılan açıklama keşke hiç olmasaydı iyiymiş.

Cupertinolu teknoloji devi iOS 14 ile batarya sorununu iPhone sahiplerine sundu. Widget‘tan sonra en büyük yenilik olan batarya sorunu iPhone sahiplerini çileden çıkartıyordu. Bu sorun yetmezmiş gibi bugün Apple tarafından yapılan açıklama firmaya karşı olan güveni yerle bir etti. Peki, “teknoloji devi” batarya sorununu çözmek için nasıl bir öneride bulundu?

Apple’dan gelen açıklamalara göre iOS 14‘te batarya sorunu yaşayanlar iPhone’u fabrika ayarına döndürüp sıfırlamalı. Evet yanlış okumadınız, resmen iPhone’u sıfırlayın düzelir dediler. Ayarlar>Genel>Sıfırla>Tüm içerik ve ayarları sil bölümünden iPhone’unuzu sıfırlarsanız batarya tüketimi normale dönecekmişmiş…

Apple

Böyle bir açıklamanın 15.000 TL‘ye telefon alanlara yapılması oldukça üzücü. Keşke teknoloji devi daha düzgün ve tatmin edici bir açıklama yapsaymış. Şu sıralar iOS 14.2 güncellemesi üzerine çalışan firma, bu sürümde yenilikten çok sistemde yaşanan sorunlar üzerinde çalışıyor. Üzerinde çalışan bu sorunlardan biri de batarya tüketimi olacak.

Size tavsiyemiz eğer iOS 13 sürümü kullanıyorsanız sakın ama sakın iOS 14‘e güncellemeyin. iPhone 11‘in şarjı su gibi diyor diyebiliriz. Daha eski modellerde batarya tüketimi söylenene göre daha fazlaymış. Ekim ayının sonlarına doğru yayınlanması beklenen iOS 14.2 ile bu sorunun çözüleceği de kesin değil. Umarız batarya konusunda vukuatlı olan teknoloji devi güncelleme ile sorunu çözer.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu