AppleGenelGündemMobiroller

Sahte AirPods iOS 16 ile Çalışmıyor!

Apple nihayet sahte AirPods modellerinin önüne geçmeyi başardı. iOS 16 güncellemesi artık bu modelleri direkt olarak algılayacak.

iOS 16 güncellemesi, kullanıcının uyarılacağı orijinal olmayan parçaların listesini genişletiyor. Bu sefer işletim sistemi AirPods modellerini izleyecek. Bu yenilik, iOS 16’nın son sürümünde ortaya çıktı. Sistem dosyalarında, kullanıcılar orijinal olmayan AirPods’u iPhone’a bağlamaya çalışırsa bir uyarı görüneceğini belirten bir kod bulundu. Sahte AirPods takıldığında ekranda bir bildirim görünecek.

Mesajda, kullanıcıları Apple’ın web sitesindeki bir destek makalesine yönlendiren bir “Daha Fazla Bilgi” düğmesi de olacak. Metinden sahte nasıl tanımlanacağını öğrenmek mümkün olacaktır. Aynı zamanda yeni sistemin bu tür kulaklıkları engelleyip engellemeyeceği henüz bildirilmedi. İşlevin diğer şirketlerin kulaklıkları için geçerli olmadığını, yalnızca görsel olarak orijinal Apple kulaklıkları olan sahte ürünleri tespit etmek için olduğunu belirtelim.

Sahte AirPods

Dünkü sunumda Apple, yeni ikinci nesil AirPods Pro’yu duyurdu. Yeni bir ses yongası, dokunarak ses seviyesini ayarlama yeteneği, daha iyi gürültü azaltma ve diğer özellikleri duyurdular. Apple’ın sahte kulaklıklarının önüne geçmek için böyle bir hamle yapması biraz geç oldu diyebiliriz. Umarız bu sistem düzgün çalışır ve Çinliler tarafından atlatılmanın bir yolu bulunmaz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu