Akıllı TelefonAndroidGenelSamsung

Galaxy S23 Ultra’da Yer Alacak Ekran Tanıtıldı

Samsung, Galaxy S23 Ultra modelinde yer alacak yeni nesil OLED UDR (Ultra Dinamik Aralık) ekranın duyurusunu gerçekleştirdi.

Samsung, CES 2023 etkinliği kapsamında en son teknolojileri duyurmaya devam ediyor. Marka son olarak Galaxy S23 Ultra modelinde yer alacak ekranı görücüye çıkardı. Yeni ekran serinin bir önceki modeline göre yüzde 14 daha yüksek parlaklık sunuyor. Galaxy S22 Ultra’daki ekran 1750 nit seviyesine çıkarken, S23 Ultra’da parlaklık 2000 nite ulaşacak. Şirket bu rakamları doğrulatmak için ekranı uluslararası organizasyon UL’nin (Underwriters Laboratories) onayını da yayınladı.

Yeni nesil panel UDR (Ultra Dinamik Aralık) içeri oynatabiliyor ve önceki modellerle aynı güç tüketimi sunuyor. Samsung ayrıca etkinlik esnasında eski ve yeni ekranları kıyasladı. Şirket temsilcilerine göre yeni ekran daha parlak ve daha gerçekçi görüntüler sunuyor.

Galaxy S23 Ultra’da 6.8 inç büyüklüğünde Quad HD+ çözünürlüğünde ve 120Hz tarama hızına sahip AMOLED ekran yer alacak. Snapdragon 8 Gen 2 işlemcisinden güç alacak telefondaki önemli gelişmelerden biri 200 megapiksellik ana kamera olacak. Toplamda dört arka kameranın alacağı telefonda ayrıca 12 megapiksel ultra geniş açılı, 3x optik yakınlaştırmalı 10 megapiksel telefoto kamera ve 10x optik yakınlaştırmalı 10 megapiksel periskop kamera kullanılacak.

Şubat başında tanıtılacak telefonun en geç ay sonuna kadar Türkiye satışlarının başlaması bekeniyor. S23 Ultra’nın çıkış fiyatının ise 1.199 $ olması bekleniyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu