Akıllı TelefonAndroidAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobirollerSamsungTeknolojiXiaomi

2022 Amiral Gemisi Modellerinde Daha Neler Göreceğiz?

Akıllı telefon pazarında çipset sorunları sonrasında amiral gemisi pazarında bir yavaşlama ve özellikle de fiyatlarda artış yaşanmaya başlandı. Bu durumu ülkemizde ciddi anlamda yaşıyoruz. Zira bugün ülkemizde satılan Android ekosistemindeki amiral gemisi modellerin 25 bin TL seviyelerinde olduğuna şahit oluyoruz. 2022 Yılının ilk yarısında birçok amiral gemisi model ile tanıştık. Peki 2022 amiral gemisi modelleri arasında daha hangi modeller ile tanışacağız?

Açıkçası bu noktada şunu belirtmekte fayda var. 2022’nin ikinci yarısında Snapdragon 8 Gen 1 Plus isminde bir yonga seti de bekleniyor. Bu gerçekleşirse biraz sonra aşağıda paylaşacağımız birçok modelde bu yonga setini görebiliriz. Bu gerçekleşmezse de 2022 yılının kalanında tanıtılacak amiral gemisi modellerde Snapdragon 8 Gen 1 yonga setinin kullanılacağını göreceğiz.

2022 Amiral gemisi modeller pazarda yerlerini alırken yılın ikinci yarısında ise inanılmaz bir rekabet yaşanacak gibi görünüyor. Peki hangi marka hangi telefonları yılını ikinci yarısında bizlerle paylaşacak?

Apple

Herkesin merakla beklediği ve çentiksiz bir iPhone hayali bu yılın ikinci yarısında Eylül ayında tanıtılacak iPhone 14 serisi ile gerçekleşebilir. Apple bu yıl da yine 4 farklı iPhone serisi ile karşımıza çıkacak. iPhone 14 mini, iPhone 14, iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max modellerini göreceğiz. Yeni nesil Apple A16 Bionic yonga setinin ise mobil pazarda deprem etkisi yaratmasını bekliyoruz.

iPhone 14
Apple’ın Eylül ayında tanıtacağı yeni nesil iPhone 14 serisi özellikle yonga seti tarafında devrim yapabilir.

Samsung

Samsung’un bu yılın ikinci yarısında hatta Ağustos ayının sonuna doğru yeni nesil katlanabilir telefonları Galaxy Z Flip 4 ve Galaxy Z Fold 4 serisini tanıtmasını bekliyoruz. Bununla birlikte Samsung’un Galaxy S22 FE modelini de bizlere sunacağını bekleyebiliriz.

Xiaomi

Xiaomi, sürprizler ile dolu bir üretici. Her an yeni bir amiral gemisi tanıtabilecek potansiyeli olan Xiaomi’nin bir süredir haberlerini yaptığımız Xiaomi 12 Ultra modelini pazara sunacağını öngörebiliriz. Bununla birlikte Xiaomi’nin de yeni nesil katlanabilir bir telefon tanıtması muhtemel. Yeni bir Mix Fold serisi gelebilir.

Xiaomi 12 Ultra
Xiaomi 12 serisinin yeni üyesi Xiaomi 12 Ultra sızdırılmaya devam ediyor.

Huawei

Huawei’nin bu yılın ikinci yarısında Huawei Mate 50 serisini tanıtması da beklenen modeller arasında. Bu noktada Mate 50 Pro modelinin özellikle kamera tarafında devrim yapacağı da gelen dedikodular arasında yer alıyor.

OnePlus

OnePlus her yıl aynı anda iki telefon tanıtması ile ünlenen bir üreticiydi. Bu yıl ise OnePlus 10 Pro ile karşımıza çıktı ve düz OnePlus 10 serisini tanıtmadı. Görünen o ki; OnePlus yılın ikinci yarısında daha üst bir segment tanıtacak ve OnePlus 10 Ultra modeli ile karşılaşacağız. Periskop kamera da geri gelecek gibi görünüyor…

OnePlus 10 Ultra
OnePlus 10 Ultra

Google

Google dün yaptığı bir etkinlik ile Google Pixel 7 ve Google Pixel 7 Pro modellerini görücüye çıkardı. Henüz telefonlar ile ilgili net bir bilgi sahibi değiliz ama ilk sızan görseller ve ve sızan bilgiler telefon ile ilgili heyecan yaratmadı diyebiliriz. Hatta bu konuyla ilgili de bir video paylaştık. Onu da izleyebilirsiniz.

Amiral gemisi pazarı 2022 yılının ikinci yarısında çok daha fazla karışacak gibi görünüyor. Yeni telefonların fiyat tarafında uygun fiyatlı olmasını beklemek hata olacaktır. Özellikle iPhone 14 serisinde fiyatların %10 civarlarında artması bekleniyor. Bakalım fiyatlar ne olacak?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu