MicrosoftTeknolojiWindowsYazılım

Windows 10 Yükleme Usb Bellek ile Hızlı Bir Şekilde Nasıl Yapılır?

Dünyanın en yaygın işletim sistemini bu yazımızda hızlı bir şekilde bilgisayarımıza nasıl yükleneceğini göreceğiz. Windows 10 yükleme yazımızın devamında.

Microsoft tarafından 2015 yılında satışa sunulan ve dünyada en çok kullanılan işletim sistemi olan Windows 10 yükleme ile bu yazımızda kolay bir şekilde kurulum yapacağız. İşletim sistemi bilgisayarımızı satın aldığımızda yüklü olarak gelir veya freedos olarak alınan bilgisayarlara sonradan yüklenir. Bilgisayarımıza yükleme yapabilmemiz için ihtiyacımız olan 4GB USb bellek ve işletim sisteminin kolay yükleme aracı. Gerekli dosyanın linkini yazımızın sonunda bulabilirsiniz.

Windows 10 yükleme bilgileri 

Günümüzde bilgisayar donanımları oldukça üst seviyelere geldi. Gelişen teknoloji ile veri aktarım hızları yüksek rakamlara ulaştı ve işletim sistemi kurulumları çok hızlı bir şekilde yapılabiliyor. Bilgisayarımızda yüklü olan işletim sistemi çeşitli nedenlerle zarar görebilir ve çalışmaz duruma gelebilir. Bu nedenlerin en başında virüs, donanım sorunları ve sistem güncellemelerinden kaynaklanan sorunlar gelir. Bu gibi durumlarda ve freedos yüklü olarak gelen bilgisayarımıza işletim sistemi yükleme gereksinimi duyarız.

Windows 10 yükleme

İlk öncelikle aşağıda verdiğimiz linkten en son Windows 10 işletim sistemini indiriyoruz. Gerekli yükleme aracını indirdikten sonra başka bir bilgisayar için yükleme medyası oluştur seçeneğini seçiyoruz ve 4GB USB belleğimizi bilgisayara takıp USB flash sürücü seçeneğini işaretliyoruz.

Bu yaptığımız işlem ile gerekli yükleme medyasını oluşturuyoruz. Kurulum yaklaşık olarak 3GB dosya indirecek. İnternet bağlantı hızınıza göre gerekli yükleme medyasının oluşması kısa bir süre içinde tamamlanacak. Gerekli yükleme medyası oluştuktan sonra bilgisayarımızın BIOS ayarlarına girmemiz gerekiyor.

BIOS ayarlarına girmek için F2, F8, F10 veya delete tuşlarını kullanabilirsiniz. Kısayol tuşları marka modele göre değişiklik gösterir buna dikkat etmemiz gerekiyor. BIOS ayarlarına girdikten sonra bilgisayarın başlangıç ayarlarını Boot Device bölümünden USB olarak seçiyoruz. Bilgisayarımız yeniden başladıktan sonra USB medya dosyası kurulama geçmiş olacak.

Bu aşamada Lisans numaranızı girerek veya Lisans anahtarınız yok ise Lisans anahtarım yok seçeneği ile devam edebilirsiniz. Kurulum tamamlandıktan sonra son işlem olarak USB belleği çıkartıp BIOS ayarlarından başlangıç ayarını Hdd/SSD seçeneğini işaretliyoruz. Kurulum işlemi sorunsuz bir şekilde tamamlanıyor.

Kurulumu başarılı bir şekilde tamamlayan kullanıcılara tavsiyemiz en son güncellemeleri yapmaları ve virüs programı ile bilgisayarınızı koruma altına almanızı öneriyoruz.

USB bellek için gerekli link buradan indirebilirsiniz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu