Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobiroller

Huawei OS için sürpriz gelişmeler yaşanıyor

Amerika hükumetinin Huawei’ye karşı yaptırım kararları alacağı uzun zamandır dillendirilen bir gelişmeydi. Geride bıraktığımız hafta itibariyle bu yaptırımlar / yasaklar resmen başladı. Gelişmeler bu yasakların sadece Amerika ile sınırlı kalmadığını Avrupa ülkeleri ve Japonya’ya da sıçradığını gösterdi. Huawei’in tüm bunlar karşısında sancılı bir dönemden geçeceği gün gibi ortada, ancak buna karşı reaksiyonlar geliştirdiğini de biliyoruz. Şirketin buradaki en önemli hamlelerinden biri aylardır gelişim süreci devam eden Huawei OS işletim sistemi.

“Kardeş sitelerimiz SamsungBurada.Net,  HuaweiBu rada.Net ve OppoBurada.Net adreslerine de girmenizi sizden rica ediyoruz…”

Huawei OS iki farklı versiyona sahip olacak

Bugün, Huawei tarafından geliştirilen işletim sistemi hakkında yeni gelişmeler öğreniyoruz. Huawei CEO’sunun CNBC’ye  yaptığı açıklamalara göre işletim sisteminin iki versiyonu hazırlanıyor. Çin için geliştirilen versiyon bu yılın dördüncü çeyreğinde hazır hale gelecek. Global pazar için geliştirilen versiyon ise 2020’nin birinci ya da ikinci çeyreğinde kullanıma sunulacak.

Uygulama mağazası için görüşmeler sürüyor

Anavatanında “Hongmeng” olarak isimlendirilen işletim sisteminin global pazarda farklı bir isimlendirmeyle çıkış yapacak. En önemlisi işletim sistemi, tüm Android uygulamaları destekleyecek.

Huawei işletim sisteminin önemli ayaklarından birini “App Gallery” isimli uygulama mağazası oluşturacak. Yakın zamanlı bir rapora göre 900.000’den fazla uygulaması olan ve 100 milyondan fazla kullanıcısı olan açık kaynaklı bir alternatif olan Aptoide, Play Store’a alternatif olmak için Huawei ile görüşmeler halinde.

Tabii yeni işletim sistemi, Google veya Microsoft ürünlerinin kullanım yasağı kalıcı hale gelirse duyurulacak. Bir Huawei yöneticisine göre yaptırımlar kaldırıldıktan sonra işletim sisteminin duyurusu gerçekleşmeyecek. Fakat gelişim süreci kanaatimizce devam edecektir.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu