Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriKatlanabilir TelefonlarMobirollerrealmeTeknoloji

realme GT 2 Fold Geliyor! Sıkı Tutunun!

Realme’nin katlanabilir telefonu realme GT 2 Fold bugün çizimleri ile kendini gösterdi. Katlanabilir pazarı asıl şimdi kızışacak.

realme‘nin ilk katlanabilir telefonu, realme GT 2 Fold bir taslakta ortaya çıktı. Telefonun, realme tasarım stüdyosundan Yani tarafından tasarlandığını söyleniyor. Bu görseller telefonun sağ köşesinde bir kameranın yer alacağını gösteriyor. Telefonun ekranı açıldığında 8 inçlik AMOLED ekrana ve katlandığında 6.5 inçlik bir AMOLED ekrana sahip olacak. Muhtemelen bu ekranlar 90 Hz veya 120 Hz tazeleme ile gelecek.

Yayınlanan görselde ayrıca, yana monte edilmiş bir parmak izi tarayıcıyı, alttan bağlantı noktalı hoparlörü ve USB Type-C bağlantı noktası da yer alıyor. Tasarım, Samsung Galaxy Z Fold serisi gibi birkaç katlanabilir telefon kadar tanıdık görünse de, realme’nin tasarımı ana geniş açılı ve ultra geniş açılı 50MP + 50MP çift arka kameraları barındırdığı söylenen büyük bir arka kamera çıkıntısına sahip olacak.

realme GT 2 Fold

Daha önceki raporlar, Samsung’un Xiaomi, Google ve OPPO için katlanabilir OLED paneller tedarik edeceğini ortaya koymuştu. Realme için ekran paneli satıcısı hakkında ayrıntı yok. OPPO, 2019’dan beri katlanabilir bir cihaz üzerinde çalışıyor. Muhtemelen Çinli üreticiler 2021’i rölantide geçirip asıl bombalarını 2022 yılında patlatacak.

En son söylentilere göre OPPO’nun ilk ticari katlanabilir telefonunun dahili kod adının “Peacock” olduğu söyleniyor. OPPO’nun canavarının Snapdragon 888‘den güç alması ve önümüzdeki ay piyasaya çıkması bekleniyor. Şirket, gelecek yıl Snapdragon 898 ile ikinci nesil bir katlanabilir cihaz piyasaya süreceğini söyledi.

realme GT 2 Fold ile ilgili olarak, fiyatının 1.200 doların üzerinde olacak söyleniyor. Ayrıca realme önümüzdeki yıl 800 doların üzerinde amiral gemisi modeli satacağını da açıkladı. Çip krizi ve dünya çapında yaşanan ekonomik sorunlardan dolayı Çinli üreticiler bile 2022’de fiyat artışına gidecek gibi görünüyor.

Uygun fiyata telefon alma olayı maalesef ki önümüzdeki yıl tarihe karışacak. Amiral gemisi modelleri artık herkesin erişemeyeceği seviyelere çıkacak. Bu süreçte katlanabilir telefonların fiyatlarının 1.000 dolara kadar gerilemesi bekleniyordu. Ancak bu beklentiler maalesef ki suya düştü diyebiliriz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu