Güncel Teknoloji HaberleriMobirollerOtomobilTeknoloji

Ford Elektrikli Araçların Geleceği İçin Büyük Yatırım Yapacak

Otomobil devi Ford, şirketin elektrikli araç sektöründeki yeri ve geleceği için büyük bir yatırıma hazırlanıyor. İşte son gelişmeler.

Ford Motor Company, İngiltere’deki Halewood’daki mevcut araç aktarma tesisini, elektrikli araçlarında kullanacağı güç ünitelerinin üretileceği bir tesise dönüştürmek için 316 milyon dolarlık yatırım yapacak.

Bu büyük yatırım da şirketin Avrupa’daki elektrikli araç bileşeni üretimindeki ilk şirket içi yatırımı olacak. Şirket ayrıca yatırımın 30 milyon sterlin tutarında olduğu bildirilen Birleşik Krallık hükümet desteğine tabi olduğunu ve bu desteği içerdiğini vurguladı.

Şirketin Avrupa Başkanı Stuart Rowley yaptığı açıklamalarda “2030 yılına kadar Avrupa’daki Ford binek araçlarının %100’ünü tamamen elektrikli ve ticari araç satışlarımızın üçte ikisini tamamen elektrikli veya hibrit olacak şekilde teslim etme hedefimiz daha da güçleniyor” dedi.

Yatırımın sonucunda fabrikadaki 500 kişilik istihdamın devam edeceğini ve yaklaşık olarak 700 kişiye de yeni istihdam sağlanmış olacağı da aktarıldı.

Ford

Ford, 2024 yılının ortalarında Halewood’da elektrik güç ünitelerini üretmeye başlayacağını ve her yıl tesiste yaklaşık 250.000 adet üretmeyi planladığını da sözlerine ekledi.

Geçen yıl, İngiltere hükümeti elektrikli araç ve pil üreticilerini İngiltere’deki faaliyetlerini genişletmeye ikna etmeye çalışmak için 500 milyon sterlin tutarında bir paket yarattı. Hükümet, 2030 yılına kadar İngiltere’de yeni benzinli ve dizel otomobil satışlarının sona ermesini istiyor.

Dünyanın dördüncü büyük otomobil üreticisi Nissan ve Stellantis, bu yıl başka yerlerde de İngiltere fabrikalarında elektrikli araç yatırımlarını duyurmuştu. BMW de Oxford’da bir tesiste üretimlerini sürdürüyor. Volkswagen de elektrikli araçlarını geliştirmeye devam ediyor. Elektrikli araç sektörü gün geçtikçe büyümeye devam ediyor. Gelişmeleri kaçırmamak için takipte kalın.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu