Akıllı TelefonAndroidGenelGoogleGüncel Teknoloji Haberleri

Google Pixel 8 Serisi Uzun Yıllar Güncelleme Alacak

Yeni bir rapora göre Google Pixel 8 serisi, Samsung modellerde olduğu gibi beş yıl boyunca güncelleme desteği alacak.

9to5google sitesinin henüz yayınladığı bir rapora göre, Google Pixel 8 serisi, Samsung telefonlarına benzer şekilde işletim sistemi güncellemesi alacak ve daha uzun bir kullanım ömrüne sahip olacak. Pixel 8 ve Pixel 8 Pro, hem Samsung hem de iPhone’lardaki beş yıl boyunca güncelleme desteği alacak.

Google‘ın yeni Tensor destekli cihazları beş yıllık güncelleme alacak şekilde tasarlandı. Android 14, 15 ve 16 gibi büyük güncellemelerin ardından Pixel 8 serisi, iki yıl daha güvenlik yamaları almaya devam ederek güvenli ve işlevsel kalmayı sürdürecek. Uygulama güncellemeleri ve Google Play Hizmetleri yoluyla birçok yeni özelliğin sunulduğunu, dolayısıyla telefonunuzun kısa sürede eskimeyeceğini hatırlatalım.

Buna karşılık Apple, uzun vadeli güncellemeler sunduğu için takdir ediliyor. 2018’deki iPhone XS bile bu sonbaharda iOS 17’yi alıyor ve bu da Apple’ın eski cihazları destekleme konusundaki kararlılığını gösteriyor. Android tarafında ise Nvidia Shield cihazları, Nvidia’nın çipleri üzerindeki kontrolü nedeniyle sekiz yıla kadar güncellemelerden yararlanıyor.

Google, güncelleme stratejisini Pixel 8 ve gelecek cihazlarla geliştirmeye çalışıyor. Ayrıntılar çok önemli olsa da, Google’ın Pixel 8 serisi için genişletilmiş güncelleme vaadi potansiyel olarak Samsung’un politikasından daha iyi performans gösterebilir ve iPhone’un güncelleme ömrüne rakip olabilir.

Nihai sonuç henüz belli değil ancak bu adım, Android’in güncelleme zorluklarını gidermeye ve kullanıcılara daha kapsamlı ve güvenli bir akıllı telefon deneyimi sunmaya yönelik önemli bir adımdır.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu