Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobirollerSamsungTeknoloji

Samsung Huawei Mate X’e özendi! İyi de neden?

Katlanabilir ekranlı telefonlar hayatımıza girdiler ve bu ürünlerin kullanımları ile ilgili de tartışmalar başladı. Bildiğiniz üzere Mobil Dünya Kongresi öncesinde Samsung Galaxy Fold ve Mobil Dünya Kapsamında’da Huawei Mate X ile tanıştık. Her iki ürün arasındaki en büyük fark ise Galaxy Fold‘un içe, Mate X’in ise dışa katlanmasıydı. Biz yayın olarak bir telefon ekranının dışa katlanmasının kırılma ve çizilmelere sebep olacağını dile getirdik ve Samsung‘un tasarımını daha kullanılabilir bulduk. Bugün ortaya çıkan bilgilere göreyse Samsung Huawei Mate X benzeri bir tasarım için patent aldı.

Samsung Huawei Mate X
Samsung Huawei Mate X

Samsung Huawei Mate X ekranı için patent aldı!

Ortaya çıkan patentte en ilgin tarafsa arka taraftaki kilitlemeli bir donanım oldu. Bu ekranların tam açık olduğunda ekranların kapanmasını önleyen bir sistem olarak görülüyor. (Aşağıda 600 numarası ile gösterilen detay)

Bu tasarımın bize ne sunacağını bilemiyoruz ama böylece daha sağlam bir menteşe sistemi yaratılmak isteniyor. Samsung‘un Huawei‘nin peşinden gitmesini anlamak ise sanırız imkansız bir durum. Samsung bu tasarım ile Huawei Mate X‘e rakip bir ürün mü ortaya koyacak bilemiyoruz. Bunu yakın bir zamanda öğreneceğiz diye düşünüyoruz…

192 megapiksel kameralı telefonlar mı geliyor? Qualcomm işin içinde!

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu