Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiPhoneMobirollerTeknoloji

Vecihi Bu Sefer Başka Geliyor! iPhone Katlanabilir Telefon…

iPhone Z’yi daha önce görmüştük ama telefon dünyasının Vecihi’si olan iPhone bu sefer başka geliyor! Yeni katlanabilir telefon tasarımı oldukça ilginç.

Bugün yayınlanan bir patent başvurusu, iPhone katlanabilir telefon projesi için bir başka olası tasarımı açıklıyor. Apple bu yeni telefonla katlanabilir telefonların pek çok handikapını düzeltmeyi amaçlıyor. İlginç detaylardan biri, katlandığında cihazla etkileşim kurma özelliğine sahip olması. Açıklamaya göre, akıllı telefonun ekranı tam olarak ortadan katlanmayacak ancak kapatıldığında ekranın bir kısmı açık kalacak ve bildirimlere ve servis bilgilerine erişim sağlayacak.

iPhone katlanabilir telefon modelinin olası şeması
iPhone katlanabilir telefon modelinin olası şeması

Alışıldık şekilde ortadan cüzdan gibi kapatmak yerine ekranın hafifçe görüneceği ve bildirimlerin okunabileceği bir tasarım olacak. Yakında origami gibi her yöne kağıtmışçasına katlanan telefonlar görürsek şaşırmayız herhalde.

Bu bölüm ayrıca uçak modunu açmak gibi hızlı ayarlara erişim sağlayacaktır. Elbette ekranın katlanmış kısmı dokunmatik katmanın işlevselliğini koruyacaktır. Bu çözümün bir alternatifi, akıllı telefonun arkasında ayrı bir küçük ekran kullanmaktır. Aynı anda iki ekranı birlikte kullanmak da mümkündür, bunlardan biri sadece bilgi görüntüler ve ikincisi veri girmenize izin verir. Başka bir deyişle, MacBook Pro‘daki TouchBar‘a çok benzer bir şey ortaya çıkıyor.

Çift taraflı ekran özelliği hayli ilginç olsa da, ekranın bölündüğü telefonların aksine daha küçük ekranda aynı görüntüyü görmeye olanak sağlayıp sağlamayacağı henüz bilinmiyor. Ayrıntılara ulaştıkça siz değerli okuyucularımızla paylaşacağız.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu