AndroidGüncel Teknoloji HaberleriSamsung

Samsung Galaxy S24’ün Ön Kamerasından Yeni Bir Şey Beklemeyin

Şirkete yakın bir kaynağa göre Samsung Galaxy S24 serisinde ön kameraları değiştirmeyi düşünmüyor. S23 serisiyle aynı kalacak.

Samsung, 26 Temmuz’da yapılması planlanan Galaxy Unpacked etkinliğinde yeni nesil katlanabilir akıllı telefonları görücüye çıkaracak. Samsung diğer taraftan amiral gemisi Galaxy S24 serisinin hazırlıklarını da sürdürüyor. Güney Koreli markanın yeni seride bazı donanımları yükselteceği, bazılarını ise aynı bırakacağı bildiriliyor. Aynı kalacak olan donanımlardan biri ise ön kamera görünüyor.  

Samsung, Galaxy S amiral gemisi serisi için dört yıl boyunca 10MP selfie kamera kullandıktan sonra, Galaxy S23 serisiyle birlikte geliştirilmiş 12MP sensöre geçiş yaptı. Samsung’a yakınlığıyla bilinen Galaxy Club sitesine göre Samsung’un Galaxy S24 serisi için daha yüksek çözünürlüklü bir sensör kullanma planı yok.

Başka bir ifadeyle Galaxy S24, Galaxy S24+ ve Galaxy S24 Ultra, 2023 modelleriyle aynı 12 MP sensörü kullanacak. Bu yılki sensörün yeniden kullanılması, özçekim fotoğrafçılığının gelecek yıl herhangi bir gelişme yaşamayacağı anlamına gelmez. Samsung’un yazılım optimizasyonu ve yapay zeka ile birlikte çekim kalitesini daha iyi bir noktaya getirebilir.

Özçekim kamerasının aynı kalmasına ek olarak, Samsung ‘un gelecek yıl Galaxy S24 Ultra için 200MP ISOCELL HP2 sensörünü yeniden kullanmayı planladığına dair iddialar mevcut. Ancak Samsung, bu iddialı sensörü henüz tam kapasite kullanmıyor ve muhtemelen S24 Ultra’da kamera deneyimi daha iyi noktaya getirmeyi hedefleyecek. Galaxy S24 Ultra’da sadece telefoto kameranın değişmesi bekleniyor. Samsung’un 3x optik yakınlaştırma yerine bu defa 5x yakınlaştırma gerçekleştiren bir telefoto kamera tercih edecek.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu