Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobiroller

Huawei Mate 30 Pro’nun şelale ekranında yan kontroller olacak [Video]

Huawei Mate 30 Pro modelinde Google uygulamalarının ön yüklü gelmeyeceği kesinleşti, fakat Huawei’in bu noktada Google uygulamalarını yükleyebilmek için bir çözüm üreteceği de gelen bilgiler arasında. Henüz kesinleşmese de, Google uygulamalarının basiteçe yüklenebileceği mini bir market Huawei Mate 30 serisinde yer alabilir.

Şimdi bu önemli detayı bir tarafa bırakıp Mate 30 Pro’nun öne çıkan özelliklerinden biri olan şelale ekrandan söz edelim. Dün buradaki haberimizde kavisli yanların yaklaşık 90 derecelik bir eğriliğe sahip olacağını gördük.

Vivo Nex 3 5G ile kıyaslandığında daha fazla yan ekran alanı sunan Huawei’in burada çeşitli kontroller sunacağını da söyleyebiliriz. Şirket son yayınladığı videoda bu durumu onayladı. Alt bölümde masa tenisi oynayan iki sporcu bir anda masanın yan tarafını kullanmaya başlıyor. Bu detaydan Mate 30 Pro’nun yan ekranlarında ana ekrana özgü bazı kontrolleri gerçekleştirebileceğimiz anlamını çıkarabiliriz.

https://www.youtube.com/watch?v=f4PIjkqYQH0

Mate 30 Pro’nun yayınlanan bir başka tanıtım videosunda telefonda temassız kontrollerin de olacağını gösteriyor. Henüz detaylarını bilmediğimiz bu kontrollerin LG G8’dekine benzer olacağını düşünüyoruz.

https://www.youtube.com/watch?v=Mf5vk2rjMq4

Huawei Mate 30 Pro muhtemel özellikleri

  • 6.8  inç büyüklüğünde Full HD + ya da Quad HD + çözünürlüklü OLED HDR ekran
  • 7 nm EUV üretim mimarisine sahip Kirin 985ya da 990 yonga seti
  • Arkada dörtlü kamera, ortalarında LED flaş, 40 megapiksel + 40 megapiksel + 8 megapiksel + 3D ToF sensör, Ultra HD gece çekim modu
  • Suya ve toza karşı dayanıklı kasa yapısı (IP68 sertifikası)
  • Stereo hoparlör
  • 40 watt hızlı şarj desteğine sahip 4.500 mAh büyüklüğünde pil, 27 watt kablosuz hızlı şarj
  • 8GB RAM / 12GB RAM, 128GB / 256GB dahili depolama
  • Android 10 işletim sistemi, EMUI 10 kullanıcı arayüzü (Google servis ve uygulamaları olmayacak)
Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu