Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriIntelMobirollerTeknoloji

Intel Telefon İşine Girmeyi mi Planlıyor? Neyin Peşindesin Intel Reis

Intel telefon işine girmek için kolları sıvamış gibi görünüyor. TSMC ile anlaşan Intel’in 3nm işlemci üreteceği ortaya çıktı.

İşlemci alanında her geçen gün yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Şimdi de Tayvan’dan gelen raporlar, Intel’in yakın zaman içerisinde TSMC ile bir dış kaynak sözleşmesi imzaladığını ve 2022’nin ikinci yarısında 3nm teknolojisini kullanarak CPU’lar için yonga üreteceğini iddia ediyor. Bloomberg’in önceki raporuna göre Intel, bazı üst düzey yongaları iki üreticiye dış kaynak kullanma olasılığını tartışmak için TSMC ve Samsung ile de görüşüyor. Ancak Intel’in Samsung ile görüşmelerinin daha ilk aşamada olduğu söyleniyor. Ancak Intel telefon işine bu işlemcileri ile girmeyebilir. Muhtemelen Apple M1’e rakip olmak için Intel’den atak gelecek.

Bloomberg raporuna göre Intel, dış kaynak kullanımı konusunda nihai bir karar vermedi. Intel’in TSMC’den satın alacağı yongalar veya diğer bileşenler en erken 2023’e kadar pazara girmeyecek.  Bloomberg News ayrıca, TSMC’nin Intel’e 4 nanometre sürecini temel alan çip üretim yetenekleri sağlamaya hazırlandığını iddia ediyor. Ön testleri 5 nanometre işlemi ile yapacak. Ancak Intel, Samsung ile de görüşmelerde ancak bu görüşmelerin daha ön aşamada olduğu söyleniyor.

Dünyanın tanınmış yonga üreticilerinden biri olmasına rağmen Intel, yıllarca gecikmeler yaşadı ve bu da sektördeki rakiplerinin gerisinde kalmasına neden oldu. Bu rakiplerden bazıları kendi çiplerini tasarlıyor. Ancak üretimi TSMC’ye yaptırıyor.

2018 gibi erken bir tarihte Intel, yüksek talep ve üretim sorunları nedeniyle 14 nanometre yonga üretiminin bir kısmını TSMC’ye devretti. Bu nedenle, Intel’in üretimi TSMC’ye yaptırdığı ilk sefer olmayacak.

intel telefon

Amazon ve Apple şu anda Intel çip teknolojisine olan bağımlılıklarını azaltıyor. Uzun zamandır, Intel’in çip teknolojisi çoğu kişisel bilgisayara ve büyük sunucu sistemine egemen oldu. Intel yongalarını terk ettikten sonra, Apple ve Amazon daha çok kendi geliştirdiği yongaları kullanmaya başladı.

Intel’in mobil alanda varlık gösterememesi oldukça üzücü. Samsung, Exynos yongaları için yakında AMD ile çalışacak. Düşük bir ihtimal de olsa Intel telefon işine dolaylı yoldan ilerleyen dönemde girebilir.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu