Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriGündemMobirollerXiaomi

Xiaomi 13 Rakipleri ile Kıyaslandı

Xiaomi’nin henüz tanıtılmamış olan yeni amiral gemisi modeli Xiaomi 13, rakipleri ile karşılaştırıldı. Kamera tasarımı çok farklı olacak.

Aksesuar üreticileri, Xiaomi 13 ve Xiaomi 13 Pro için koruyucu kılıflar piyasaya sürerek Xiaomi 13 serisinin piyasaya sürülmesine çoktan hazırlandı. Çinliler, yeni ürünlerin boyutunu iPhone 14 Pro ile karşılaştırarak bugün karşımıza çıktı. Xiaomi özellikle kamera tarafında rakibine göre çok farklı bir tasarım izleyecek gibi görünüyor.

Şelale ekranını düz bir ekran ve dikdörtgen yüzler lehine terk eden Xiaomi 13’ün temel modelinin iPhone 14 Pro’dan biraz daha yüksek ve yaklaşık aynı genişlikte olduğu ortaya çıktı. Daha önce piyasaya sürülen bir Xiaomi 12 Pro’ya Xiaomi 13 Pro için bir kılıf takarsanız, telefonların boyutunun neredeyse hiç değişmediğini görebilirsiniz. Sadece kamera ünitesinin şekli farklı olacak. iPhone 14 Pro’nun kamera modülü bildiğiniz gibi kare bir zemin üzerine inşa ediliyor. Ancak Xiaomi’nin yeni canavarı daha dikdörtgenimsi bir yapıda olacak.

9 Aralık’ta Çin’de tanıtılıp satışa sunulması beklenen yeni canavarlar Snapdragon 8 Gen 2 yonga setinden gücünü alacak. RAM tarafında maksimumda 12 GB RAM ile gelecek olan bu canavarlar yine Leica imzalı lenslere sahip olacak. Kamera tarafında şov yapması beklenen yeni serinin fiyatının 700 doların üzerinde olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Türkiye ve Avrupa pazarına 2023’ün ilk yarısında gelecek olan bu yeni seri 2023’ün en iyileri arasında yer alacak. Bakalım bu seri DxOMark testinden kaç puan alacak? Zirveye oturabilecek mi? Bekleyip göreceğiz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu