Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriKoronavirüsMobirollerTeknolojiXiaomi

Wuhan normale dönüyor! Mi Store 76 gün sonra açılıyor!

Çin’in Wuhan kentinde koronavirüs sebebi ile felç olan hayat, tekrardan normale dönüyor. Xiaomi de bu doğrultuda Mi Store ‘u 76 gün sonunda tekrar açıyor!

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve büyük bir krize yol açan Covid-19‘un başkenti Wuhan‘da hayat normale dönmeye başladı. İlk olarak 31 Aralık tarihinde Çin‘in Wuhan kentinde solunum yolu rahatsızlığı olarak ortaya çıkan koronavirüs, aradan geçen süre boyunca tüm dünyaya yayıldı. Sadece yayılmakla kalmayan ve binlerce insanı hayattan koparan, tüm pazarları alt üst eden, hatta ülkeleri krizler ile baş başa bırakan virüs, durmaksızın yayılmaya da devam ediyor.

Bu virüs ile ilk karşılaşan ve sıkı denetimlerin sonucunda hayatı normal seyrine ulaştıran Çin ise, virüsün çıkış noktası Wuhan‘da ipleri ele almış durumda. Öyle ki, yavaş yavaş iş yerlerinin açılmasına izin veren ve karantinayı kaldıran Çin, büyük şirketlerin de tekrar kentlere adım atmasını bekliyor. Bu bekleyiş karşılık bulmuş olacak ki, aradan geçen 76 günün sonunda Mi Store Wuhan kentinde tekrar hizmete geçecek.

Wuhan Mi Store 76 Gün Sonra Açıldı!

Çin Devlet Televizyonunda yapılan bir yayında hayatın normale döndüğünü, en azından dönmeye başladığını göstermek için Xiaomi Mi Store’a bir ziyaret gerçekleştirdi. Ziyaret sırasında en çok dikkat çeken olay ise; gerek Xiaomi‘nin, gerekse Çin devletinin tüm tedbirleri en sert şekilde aldığı, mağazaya giriş çıkışlarda ateş ölçümü ve maske dağıtımının gerçekleştiği oldu. Öyle ki, CCTV‘nin (Çin Devlet Televizyonu) yaptığı ziyarette bile tüm bunlara harfiyen uyan şirket, diğer firmalara nazaran biraz daha şanslı da diyebiliriz. Nitekim Wuhan’da ki Mi Store’daki 2.000 çalışanın hiç biri Koronavirüs ile karşı karşıya kalmadı, bu virüse yakalanmadı. Aynı zamanda tedbirleri de elden bırakmayan şirket, her gün çalışanlarına 2 adet yüz maskesi, 1 adet sprey dezenfektan, 1 adet de antibakteriyel sıvı dezenfektan dağıtımı yapıyor.

Ülkemizde de özellikle son dönemde en sert şekilde hissedilen ve iki günlük sokağa çıkma yasağı ile hayatı durduran koronavirüs, Wuhan’da da gördüğümüz gibi tedbirler doğrultusunda durdurulabilir, bizler ile sevdiklerimiz arasından çekilebilir; ancak bu, bizim tedbirlere uyarak yapabileceğimiz bir şey. Bu yüzden, kendin için, sevdiklerin için, çevren için, ülken için #EvdeKal Türkiye! “Hayat eve sığar!

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu