Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerRedmiTeknolojiXiaomi

Redmi K50 Özellikleri Belli Olmaya Başladı

Xiaomi’nin yeni fiyat/performans telefonu Redmi K50 özellikleri ile karşımıza çıkmaya başladı. Telefon şarj konusunda çok iddialı olacak.

Geçtiğimiz yıl Redmi K40 serisi ile büyük başarı elde eden firma, bu yıl karşımıza Redmi K50 ailesi ile çıkacak. Yine fiyat/performans konusunda rakipsiz olacak olan bu canavarın özellikleri şimdiden belli olmaya başladı. Redmi’nin genel müdürü Lu Weibing, yaklaşmakta olan Redmi K50’nin bazı ayrıntılarını açıkladı.

Redmi K50 hayallerinizin telefonu olacak

Lu Weibing’e göre bu cihaz “Dream Phone” kod adını kullanıyor ve önümüzdeki ay resmiyet kazanacak. En son Weibo gönderisi, Redmi K50’nin pili, şarjı ve ısı dağılımı hakkında bilgi veriyor. Bu yeni telefon, çift VC sıvı toplama, yani iki VC ısı plakası ile gelecek. Bu plakalar en üst düzeyde ısı dağıtma kapasitesi sunacak ve endüstrinin en havalı Snapdragon 8 Gen1 modelini sunabilir.

Ayrıca bu yeni akıllı telefon, 120W hızlı şarjı destekleyen 4700 mAh kapasiteli bataryayı da barındıracak. Lu Weibing’e göre, bu şarj kapasitesi sadece 17 dakikada tam şarj sağlayacak.

Elbette Redmi K50’nin sadece Snapdragon 8 Gen 1 versiyonuna sahip olmayacak. Redmi yetkilileri bu serinin MediaTek Dimensity 9000 işlemcisini de kullanacağını doğruladı.

Önceki raporlara göre; Redmi K50 şu anda Snapdragon 8 Gen1, Dimensity 7000 ve Dimensity 9000 modelleri dahil olmak üzere geniş yelpazeye sahip olacak. Bu serinin üç modeli olacak ve her model farklı bir yonga seti ve konfigürasyonla gelecek. MediaTek’in amiral gemisi Dimensity 8000 yongasına sahip Redmi K50’nin, Snapdragon 870’i aşan bir performansa sahip olacağını belirtelim.

Redmi K50

K50 Pro, güçlü ancak nispeten düşük fiyatlı Dimensity 9000 ile gelecek. Bu çip, TSMC’nin 4nm sürecini kullanıyor ve Snapdragon 8 Gen 1’den bir tık düşük performansa sahip. En üst düzey amiral gemisi olan K50 Pro+, en kapsamlı performansa sahip Snapdragon 8 Gen1 ile donatılacak. Kamera tarafında ise üç modelde tatmin etmenin ötesinde lensler yer alacak.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu