Akıllı TelefonAppleGüncel Teknoloji HaberleriiPhone

iPhone XS Max kamera puanı açıklandı! Huawei P20 Pro geçildi mi?

Apple’ın yeni nesil telefonlarından iPhone XS Max, DxOMark’ın konuğu oldu. DxOMark’ın kamera incelemeleri dönem dönem eleştirilerin hedefinde olsa da, kullanıcılar için önde gelen referanslardan biri olarak kabul edilmekte.

iPhone XS Max, Huawei P20 Pro’yu geçebildi mi?

Peki hemen merak edilen sorunun yanıtına geçelim. Apple’ın büyük ekranlı yeni telefonu Huawei P20 Pro’yu geçebildi mi? Huawei’in üç arka kameralı telefonu tanıtıldığı günden bu yana DxOMark sıralamasının zirvesinde. P20 Pro’yu geçmesi muhtemel telefonlardan biri olan XS Max, kamera ve video tarafında ortalama 105 puan alarak P20 Pro’nun arkasında kaldı.

iPhone XS Max kamera puanı
iPhone XS Max kamera puanı

iPhoneXS Max fotoğraf testinden 110 puan, video testinden ise 96 puan almayı başardı. Merak edenler için P20 Pro’nun aynı testlerden 114 ve 98 puan aldığını hatırlatalım.

Fotoğraf tarafında yakınlaştırma, bokeh etkisi, odaklanma, iyi pozlama, geniş dinamik aralığı ve LED flaşlı çekimlerde takdir edilen iPhoneXS Max’in kamerası parlak ışıklı ortamlarda  ara sıra turuncu / pembe renklerin oluşması ve beyaz dengesinde eleştirildi.

Video performansında ise stabilizasyon, hızlı doğru otofokus, iyi izleme, her koşulda düşük gürültü ve düşük ışıkta iyi pozlama kameranın artı hanesine yazıldı. Video çekimindeki eksiler ise turuncu renk oluşumu ve parlak ışıkta detay kaybı olarak sıralandı.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu