Güncel Teknoloji HaberleriMediaTekMobirollerTeknoloji

MediaTek Yeni Canavar İşlemcisi Üzerinde Çalışıyor!

Dimensity 9000’nin ardından yeni MediaTek işlemcisi gün yüzüne çıktı. 5nm teknolojisi ile gelmesi beklenen işlemcinin detayları karşınızda.

Bugün itibarıyla MediaTek en son amiral gemisi yonga seti olan Dimensity 9000’i açıkladı. 4nm teknolojisine sahip olan ilk mobil yonga seti unvanını taşıyan işlemci piyasada büyük ilgi gördü. Böylece şirketin, 5nm sürecini tamamen atlayacak zannetmiştik ama durumun böyle olmadığı ve yeni bir Dimensity işlemcisi daha ortaya çıktı.

Dimensity 7000, 5nm Teknolojisi ile Büyük Güç Getirecek!

4nm yonga setinin duyurulmasından saatler sonra, güvenilir sızdırıcı Digital Chat Station, 5nm teknolojisine dayanan yeni bir MediaTek işlemcisini ortaya koydu. Görünüşe göre test aşamasından geçen bu 5nm yonga setinin, MediaTek Dimensity 7000 olarak adlandırılabileceğini öne sürdü.

Bu yeni işlemcimizin mimarisinin yeni ARM v9’ye dayanabileceği de bilgilerde mevcut. Bu durumda, Dimensity 7000’nin, Dimensity 1200 gibi mevcut 6nm serisinin üyelerinin yerini alabilir ve böylece Qualcomm’un 5nm çözümü olan Snapdragon 888 ile rekabet edebilir. Ayrıca Dimensity 9000’nin Snapdragon 898 ile rekabet edeceğini de hatırlatmış olalım. Dimensity 7000’nin de orta segment akıllı telefonlarda kullanılabileceğini düşünüyoruz.

MediaTek Dimensity 2000

Genel olarak baktığımızda, MediaTek’in herhangi bir segmentte Qualcomm ile sıkı rekabet edeceğini anlıyoruz. Eğer Dimensity 7000 piyasaya sürülürse, Qualcomm yeni bir 5nm işlemci piyasaya sürebilir ve rekabet iyice kızışabilir.

Mobil yonga seti son hızla gelişmeye devam ederken yeni haberleri kaçırmamak için sıkı takipte kalın.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu