Akıllı TelefonAndroidAndroid GüncellemeGüncel Teknoloji HaberleriSamsung

Galaxy S21 FE One UI 6.1 Güncellemesi Hayal Kırıklığı Yarattı

Samsung, Galaxy S21 FE için One UI 6.1 güncellemesini başlattı. Güncelleme başlamasına başladı ancak hiçbir Galaxy AI özellik içermiyor.

Samsung‘un geçen yıllardaki amiral gemisi katili modellerinden biri olan Galaxy S21 FE için geçtiğimiz gün One UI 6.1 güncellemesi yayınlandı. Ancak bu güncelleme telefonu satın alanlar için bir tam hüsran oldu diyebiliriz. Galaxy S21 FE, Galaxy S21, S21+ ve S21 Ultra ile aynı donanıma sahip olmasına rağmen One UI 6.1 güncellemesiyle tam olarak sıfır Galaxy AI özelliğine sahip oluyor.

Galaxy S21 FE One UI 6.1 Yapay Zeka Özellikleri Sunmuyor

Galaxy S21, Galaxy S21+ ve Galaxy S21 Ultra kullanıcıları da Galaxy AI özelliklerinin çoğundan yararlanamıyor. Yalnızca Circle to Search (Arama Yapılacak Çevre) özelliği Galaxy S21 serisine sunulan güncellemede Galaxy AI’nın bir parçası oldu. Galaxy S21 FE söz konusu olduğunda bu özellik dahi telefona sunulmadı.

Samsung Galaxy AI

Galaxy S21 FE için yayınlanan One UI 6.1 güncellemesinin değişiklik günlüğünde bir yapay zeka özelliğinden bahsediyor: Galeri uygulamasında bir resim veya videoyu görüntülerken i (bilgi) düğmesine dokunduğunuzda fotoğraflarınızı ve videolarınızı geliştirmek için özel yapay zeka önerileri. Bu öneriler yapay zeka/makine öğrenimini kullanıyor ancak Galaxy yapay zeka deneyiminin bir parçası değil.

Galaxy AI, bir fotoğraftaki nesneleri taşıma, kaldırma veya değiştirme seçeneği gibi oldukça gelişmiş görüntü düzenleme araçları sunar. Ayrıca canlı çeviri, otomatik metin özetleri ve üretken duvar kağıtları gibi birçok başka özellik de sunuyor; bunların tümü yalnızca 2021’den sonra piyasaya sürülen amiral gemisi Galaxy S, Galaxy Z ve Galaxy Tab telefonları ve tabletleri için mevcut.

Samsung’un bu özellikleri 2022 öncesi amiral gemilerinde sunmaması birçok kullanıcı için zaten bir tartışma konusuydu ve Galaxy S21 FE’de herhangi bir yapay zeka özelliğinin bulunmaması tartışmaları daha da alevlendirecek. Teknik olarak Circle to Search bile bir Galaxy AI özelliği değil. Google tarafından sağlandı ve Pixel akıllı telefonlarda da mevcuttur. Samsung’un son birkaç ayda yoğun bir şekilde desteklediği telefonlarına dahil ettiği bir gelişme.

Samsung’un herhangi bir Galaxy S21 modeline Circle to Search sağlamasını engelleyen herhangi bir donanım sınırlaması yok, dolayısıyla bilinçli olarak yapılan bir sınırlamadır. Bakalım Samsung sonraki güncellemelerde bu özelliği Galaxy S21 FE başta olmak üzere diğer modellere sunacak mı?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
1

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu