Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerXiaomi

Xiaomi 11T ve 11T Pro Cephesinde Güncelleme Karmaşası

Xiaomi 11T ve 11T Pro modelleri tanıtıldığında üç büyük güncelleme alacakları belirtildi. Son bilgilendirmeye göre bu durum değişmiş olabilir.

Xiaomi, üst segment telefonları Xiaomi 11T ve 11T Pro hatta Xiaomi 11 Lite 5G NE modellerini duyurduğunda bu cihazların üç büyük Android güncellemesi alacağını onayladı. Android 11 ile çıkış yapan bu telefonlar için böylelikle Android 12, Android 13 ve Android 14 güncellemeleri bir nevi onay almış oldu.

Xiaomi’nin bu telefonlara üç büyük Android güncellemesi verecek olması düşüncesi devam ediyor mu bilmiyoruz. Fakat son bir gelişme Çinli şirketin bundan vazgeçmiş olabileceğini gösteriyor. Xiaomi’nin resmi web sitesinde yer alan bilgilendirmeye göre Xiaomi 11T serisi modeller ve Xiaomi 11 Lite 5G NE için iki büyük Android güncellemesi (Android 12 ve Android 13) verileceği bilgisi yer alıyor.

Bunun bir hata olup olmadığı şu an için bilinmiyor. Buradaki bilgilendirmede Xiaomi 11T serisi telefonların Ağustos 2025’e kadar güncelleme alacağından söz ediliyor. Yani bu durum Xiaomi’nin vermiş olduğu güncelleme sözünü onaylıyor.

Diğer taraftan Xiaomi 11 Lite 5G NE içi de üç büyük güncelleme sözü verilmiş olmasına rağmen telefonun Ağustos 2024’e kadar güncelleme alacağı bilgisi veriliyor.

Yine bu bilgilendirme sayfasında Xiaomi Mi 11 Ultra’nın yalnızca Android 12 güncellemesi alacağı belirtiliyor. Açıkçası bu Xiaomi adına bir skandal olur. Bu bilgiden de yola çıkarak Xiaomi’nin güncelleme sayfasının hatalarla dolu olduğunu söyleyebiliriz. Şirketin bu haberler üzerinde hatalı bilgileri düzeltmesi bekleniyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu