Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobirollerTeknoloji

Huawei Mate 40 5G, Ekranıyla Güney Kore’ye Selam Çaktı!

Firmalar arası dengeler değişiyor. Huawei Mate 40 5G özelliği ve ekranıyla şimdiden çok cazip bir model. Artık ekranda Güney Kore çağı başlıyor.

Çin’in ABD ve Avrupa’dan gördüğü haklı sayılabilecek tepki en çok Huawei’ye yansıdı. Huawei’nin gelecekte amiral gemisi model sunamayacağı öne sürülüyor. Ancak Huawei Mate 40 serisi  5G özelliği ve ekranı ile şimdilik gözde olmuş durumda. Huawei bundan böyle ekranda  Samsung Display ve LG Display kullanmaya kararlı.

Huawei-Mate-40
Huawei Mate 40

Ekran Endüstrisi Araştırma ve Tedarik Zinciri (DSCC) başkanı Ross Young Mate 40’ın 120Hz yenileme hızı ekranına sahip olacağını duyurdu. Ancak aynı ayın sonunda Mate 40 serisinin tıpkı Huawei P40 serisi gibi 90 Hz yenileme hızına sahip ekranlarla sınırlı olacağı söylentileri çıktı. Şimdi ise Young, önümüzdeki yıl Huawei’nin cihazlarında 120 Hz yenileme hızına sahip ekranlar sunacağına iddia eden bu ifadeye katılıyor. Huawei Mate 40 Pro Plus modelinin büyük olasılıkla Samsung veya LG ekran paneline sahip olacağının sinyalini verdi.

Huawei’nin yeni telefonlarında Samsung Display ve LG Display’den paneller kullanacağını belirtti. Mate 40, 1080 × 2340 çözünürlüğe sahip 6.5 inçlik bir ekrana sahip olacak; Mate 40 Pro ise 6.78 QHD ekran ile geliyor. Mate 40 serisi böylelikle Kirin yonga setiyle gelen son seri olduğu gibi Güney Kore parçalarının artacağının sinyalini veren ilk seri olacağını gösterdi.

Bundan sonra Huawei’yi nasıl bir süreç bekliyor bilemiyoruz ancak uygun fiyatlı Çin telefonlarının bu pahalılıkta piyasayı domine edeceğini öngörmek zor değil.

 

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu