Güncel Teknoloji HaberleriMobirollerOyun HaberleriTeknoloji

The Witcher 4 Duyuruldu! Cyberpunk 2077 Faciasını Unutturacak!

CDPR, sürpriz bir şekilde The Witcher 4 duyurusu ile karşımıza çıktı. Unreal Engine 5 ile geliştirilecek olan bu oyun ortalığı karıştıracak.

The Witcher 3 ile şahlanan ancak Cyberpunk 2077 ile çakılan CD PROJEKT RED bugün heyecanlandıran bir duyuru ile karşımıza çıktı. CDPR, yaptığı açıklama ile The Witcher 4 üzerine çalıştıklarını resmi olarak açıkladı. Bu zamana kadar Red Engine adını verdikleri oyun motorunu kullanan ekip yeni The Witcher’da Unreal Engine 5’e geçiş yapacak. Bu sayede serinin yeni oyunu tam bir grafik canavarı olacak.

Yeni oyunun teaser görüntüsünde, A New Saga Begins ifadesinin eşlik ettiği bir madalyon yer alıyor. The Witcher serisindeki yeni bir destanın bu ilk onayının ötesinde, geliştirme süresi veya çıkış tarihi gibi başka hiçbir ayrıntı verilmedi.

CD PROJEKT RED, Epic Games ile çok yıllı stratejik ortaklığın bir parçası olarak Unreal Engine 5’e geçeceklerini de duyurdu. 2011’de piyasaya sürülen The Witcher 2: Assassins of Kings’ten bu yana CD PROJEKT RED, oyunlarını oluşturmak için tescilli REDengine teknolojisini kullandı. Epic ile olan bu yeni ilişki, yalnızca lisanslamayı değil, Unreal Engine 5’in teknik geliştirmesini ve ilgili olduğunda Unreal Engine’in gelecekteki potansiyel sürümlerini de kapsıyor.

CD PROJEKT RED geliştiricileri, The Witcher serisindeki bir sonraki oyunun geliştirilmesinden başlayarak, motoru açık dünya deneyimleri için uyarlamaya yardımcı olmak için birincil hedef olan Epic geliştiricileriyle işbirliği yapacak.

Bunun için Unreal Engine 5’in kullanımı ve gelecekteki oyunlar hakkında konuşan CD PROJEKT RED’in CTO’su Paweł Zawodny; “RED 2.0 dönüşümümüzün temel yönlerinden biri, teknolojiye çok daha güçlü bir şekilde odaklanmak ve Epic Games ile olan işbirliğimiz bu prensibe dayanmaktadır. En başından beri, tipik bir lisanslama düzenlemesi düşünmedik. Bu uzun vadeli, tatmin edici bir teknoloji ortaklığıdır. CD PROJEKT RED’in bir sonraki oyunumuzun teknik yönünü mümkün olan en erken aşamadan belirlemesi hayati önem taşıyor. Çünkü geçmişte, gelişmek ve gelişmek için çok fazla kaynak ve enerji harcadık. Bu işbirliği çok heyecan verici çünkü geliştirme öngörülebilirliğini ve verimliliğini artırırken aynı zamanda bize en yeni oyun geliştirme araçlarına erişim sağlıyor.” ifadelerini kullandı.

The Witcher 4

Bu duyurularla eş zamanlı olarak Cyberpunk 2077 için ek paket duyurusu da yapıldı. Yeni The Witcher ve Cyberpunk 2077 DLC’sinin ne zaman geleceği henüz bilinmiyor. Son olarak The Witcher 3’ün bu yıl içerisinde PlayStation 5 ve Xbox Series X/S konsolları için güncelleme alacağını belirtelim.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu