AppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

AMOLED Ekranlı iPad Pro için Geri Sayım Başladı

Apple’ın AMOLED ekranlı iPad Pro modeli üzerinde çalıştığı ortaya çıktı. Bu modelin ekranlarını Samsung yerine LG üretecek.

Cupertinolu Apple bu yıl karşımıza mini-LED teknolojisine sahip iPad Pro ile karşımıza çıkmıştı. AMOLED panele iPad serisinde henüz geçiş yapmayan Apple için bugün müjdeli haber geldi. AMOLED Ekranlı iPad Pro modellerinin yakında geleceği ve bu modelde panelin kimin üreteceği ortaya çıktı.

Kaynaklar, Apple’ın AMOLED ekranlı iPad’inin çıkışını 2023 yılına kadar ertelemeye karar verdiğini ve Güney Koreli üretici Apple’ın istediğini geliştiremediği için Samsung Display (SDC) ile mevcut ortak geliştirme projesini iptal ettiğini iddia ediyor.  Yeni bilgilere göre LG Display (LGD), Apple için de bir tablet ekranı geliştiriyor.

iPad için LGD ekranının 2023 veya 2024’te seri üretime hazır olduğu söyleniyor. Bu panelde ikili bir yığın mimarisi ve bir LTPO matrisi kullanacak. SDC projesinin iptal edilmesiyle birlikte LGD tarafından oluşturulan ekranın Apple tabletlerde kullanılan ilk AMOLED ekran olması muhtemel görünüyor.

OLED taraftarları yeni iPad’leri sevebilir. Apple, genç tabletleri bu tür ekranlara aktaracak LGD tandem yığınının, ekranın parlaklığını iki katına çıkardığı ve kullanım ömrünü neredeyse dört katına çıkardığı bildiriliyor. LGD, otomotiv OLED ekranlarında zaten benzer bir yapı kullanıyor. Bu nedenle LGD, SDC’den daha iyi bir konumda.

iPad mini 6

Apple’ın ilgisi 12.9 inçlik ekranla sınırlı değil. Şirket ayrıca 2023 veya 2024’te 11 inçlik OLED ekranları tedarik etmeye başlamak istiyor. Panel değişiminden sonra fiyatların önemli ölçüde artacağı ortada. Ancak Apple’ın fiyatları bu seviyede tutmak için çalışmalarının olduğu söyleniyor. Umarız AMOLED ekrana geçiş sürecinde fiyatlarda afaki bir artış görmeyiz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu