Güncel Teknoloji HaberleriGüvenlikMobirollerSonyTeknoloji

Sony IMX675 Sensor Tanıtıldı! Kullanım Alanı Çok Farklı!

Sony bugün karşımıza yeni sensörü ile çıktı. Sony IMX675 adını taşıyan bu sensör telefonlar yerine güvenlik kameralarında kullanılacak.

Sony Semiconductor Solutions, güvenlik kameraları için 1/3 tipi CMOS görüntü sensörü olan Sony IMX675 modelini duyurdu. Bu iş hayatında bir ilk olacak. Sony’nin yeni sensörü, yakalanan bir görüntüdeki tüm pikselleri saniyede 40 kareye kadar çıktı almak için çift hızlı akış teknolojisini kullanacak. Bu sensör ayrıca kullanıcı tarafından ayarlanan belirli ilgi alanlarının çıktısını yüksek hızda sunacak.

Sony IMX675 özellikleri neler?

Sony IMX675 sensörünü kullanarak, tek bir kamera yalnızca kapsamlı sahne fotoğrafları sunmakla kalmaz, aynı zamanda tek tek nesnelerin yüksek düzeyde ayrıntılı olarak yüksek hızlı algılanmasını da sağlayabilir. Bu sensör, kullanım koşullarından veya günün saatinden bağımsız olarak yüksek kaliteli görüntüler toplayarak daha güvenli, daha güvenli bir topluma katkıda bulunmak üzere tasarlanacak.

Sony’nin yeni sensörünün bir başka özelliği de, standart modellerden yaklaşık %30 daha az güç tüketirken mükemmel hassasiyet ve geniş bir dinamik aralık sağlayan Sony’nin tescilli STARVIS 2 teknolojilerini içermesi oluyor. Patentli katmanlı yapısı, tek bir pozlama şeklinde kullanıldığında tipik modellerin yaklaşık 2,5 katı olan 78 dB’lik dinamik bir aralık sağlamasına olanak tanıyor.

Sony’nin tescilli çift hızlı akış teknolojisi, yeni sensörün toplanan görüntünün tamamını ve belirli ilgi alanlarını farklı kare hızlarında eşzamanlı olarak çıkarmasını sağlıyor. Bu, tek bir kamera ile hızlı hareket eden nesnelerin tam olarak tanımlanmasının yanı sıra tüm sahnenin aynı anda yakalanmasını sağlanıyor. Bu tasarım sistemin maliyetini düşürüyor.

Yeni sensör, örneğin, bir kavşağın tam resmini çekerken aynı zamanda içinden geçen yayaları ve araçları tespit etmek veya bir otoyolun tam resmini çekerken aynı zamanda plaka numaralarını tanımlamak için gerekli resimleri çekmek için kullanılabilir. kullanan araçlardandır. Yeni Sony IMX675 sensörünün ilk sevkiyatlarının Ağustos ayında başlaması bekleniyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu