Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiOSiPhoneMobirollerTeknoloji

iOS Android Gibi Olamaz! Apple Çıldırdı!

Apple, iOS işletim sisteminin uygulama mağazası App Store’un tabularının yıkılmaması için uğraşıyor. Apple’dan yeni dava gelebilir.

Apple, üst düzey ABD Senatosu milletvekillerini, Apple’ı iOS kullanıcılarının App Store’dan daha fazlasından uygulama indirmesine izin vermeye zorlayacak yeni bir antitröst yasasını reddetmeye çağırıyor. Apple’ın Amerika Kıtası Hükümet Başkanı Tim Powderly tarafından yazılan mektup, bugün tasarının planlanan görüşmeleri öncesinde ABD Senatosu Yargı Komitesi’nin kıdemli üyelerine gönderildi. Bu, Apple’ın önceki antitröst eleştirilerinin çoğunu yansıtıyor.

iOS Güvenli Kalmalı!

Powderly, “Mevzuatın değiştirilmediği takdirde, büyük sosyal medya platformlarının Apple’ın tüketiciye yönelik Apple App Store uygulamalarından uzaklaşmasını kolaylaştıracağından ve her zamanki gibi işlerine devam etmelerine izin vereceğinden derinden endişe duyuyoruz.” dedi.

Apple’ın mektubu, tasarının kullanıcıların güvenliğine ve mahremiyetine zarar vereceğini, yasal belirsizlik yaratacağını ve artan sorumluluğa yol açacağını söylüyor.Bu, saldırganların uygulamaları kritik gizlilik ve güvenlik kontrolleri olmadan dağıtarak Apple’ın gizlilik ve güvenlik korumalarını atlamasına olanak tanıyor. Bu değişiklikler, kötü amaçlı yazılımların yayılmasına ve dolandırıcılık ve veri hırsızlığında artışa yol açacaktır.

Mektup, Senato Yargı Başkanı Dick Durbin’in yanı sıra komitenin en üst düzey Cumhuriyetçisi Senatör Chuck Grassley’e gönderildi. Açık Piyasalar Yasası iki taraflı destek aldı.

Apple App Store

Ocak ayında Apple, Yargı Komitesindeki milletvekillerine hem Açık Piyasalar Yasasına hem de Amerikan Çevrimiçi Yenilik ve Seçim Yasasına karşı çıkan benzer bir mektup gönderdi. Bakalım Apple’ın bu istekleri Amerika mahkemeleri tarafından nasıl bir yanıt alacak? Eğer Apple’ın istediği olmazsa iPhone’a aynı Android’deki gibi APK. (iOS’te iPA.) dosyalarını yükleyebileceksiniz. Sizce bu olmalı mı yoksa güvenlik için App Store dışında uygulama yüklemesi yasak kalmalı mı? Gelin forumda tartışalım.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu