Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerOPPOTeknoloji

OPPO Telefon Fiyatları Made in Turkey Sayesinde Düşecek

Çinli teknoloji üreticisi OPPO, Türkiye’deki yatırımlarına tam gaz devam ediyor. OPPO telefon fiyatları Made in Turkey sayesinde düşecek.

Teknoloji devleri son yıllarda ülkemize akın akın giriş yapmaya başladı. Bu süreçte OPPO’dan da girişimler gördük. Giriş ve orta segment telefonlarını ülkemizde üretmeye başlayan OPPO telefon fiyatlarını rahatlatmıştı. Made in Turkey etiketi sayesinde Türkiye’deki fiyatlara yeni bir soluk kazandıran Çinli teknoloji devi İstanbul’un Tuzla ilçesinde 10.000 metrekareden fazla bir alana inşa edilen fabrikası ile gücüne güç katmaya devam ediyor.

OPPO telefon fiyatları ülkemizde düşecek

Bilmeyenleriniz için OPPO‘nun CKD (Completely Knocked Down) yani Tamamı Demonte Üretim sertifikasını alarak Türkiye’de fabrika kuran ilk akıllı telefon markası olduğunu belirtelim. Bu fabrikada OPPO ürünleri sıfırdan üretiliyor. Yani tamamen Türkiye’de üretilen ürünleri ortaya koyan OPPO’nun gelecekte de yatırımlarının devam edeceği açıklandı. OPPO’nun bu süreçte telefon fiyatlarını yerli üretim ile düşürmesi bekleniyor.

Teknoloji üreticisi, üretilen akıllı telefonun tüketiciyle buluşmasından önceki süreçte, düşme testleri, toz testleri, termal şok testleri ve büküm testleri de dahil olmak üzere dayanıklılığını ve güvenilirliğini sağlamak için yüzlerce prosedürden geçtiğini garanti ediyor.

OPPO’nun fabrikasında, yüzde 99‘lık kısmı Türk vatandaşı olmak üzere yaklaşık 850 personel istihdam ediliyor. Bu fabrika, telefonların tüm üretim sürecini, geleneksel montajlama yerine yüksek düzeyde otomasyona sahip bir Yüzey Montaj Teknolojisi (SMT) üretim hattı aracılığıyla gerçekleştiriyor. Bunlara ek olarak fabrikanın, tedarik zincirleri de hesaplandığında yaklaşık 10.000 dolaylı istihdam imkanı sağladığını belirtelim.

OPPO’nun Türkiye’deki yatırımları ve fabrikası hakkında hazırladığı videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu