Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsungTeknoloji

Güney Kore 5G ağlarını sevdi! Olsa da biz de sevsek!

Bugün açıklanan raporlara göre Güney Kore 5G desteğinde dünya lideri oldu. Ülkede tam 1,5 milyona erişen 5G kullanıcısı 2020’de ne olacak?

Bugün açıklanan sonuçlara göre Güney Kore 5G ağlarında 1,5 milyon kişiye ulaşan ilk ülke olmayı başardı. Güney Kore dünyanın ilk 5G kullanan ülkesi oldu ve bugün tüm ülkede 1,5 milyon kişi bu desteğe sahip telefonlar kullanıyor. Bildiğiniz üzere geçtiğimiz günlerde paylaştığımız haberde Samsung‘un Güney Kore pazarında 1 milyon adet Samsung Galaxy S105G akıllı telefon sattığını duyurmuştuk.

Gelen raporlara göre 2020 yılı ilk yarısında Güney Kore‘de 5 milyon 5G kullanıcısı olacak. Bunlarında çoğunun Samsung telefon kullanacağı düşünülüyor. Özellikle Galaxy Note 10 5G Güney Kore‘den en çok satan 5G destekli telefon olabilir yorumları da daha şimdiden yapılıyor. Mayıs ayından beri %70 oranında artan 5G kullanıcıları arasında yapılan ankete göreyse kullanıcıların çok büyük bir kısmı 5G hat ücretleri daha pahalı bile olsa 4G‘ye geri dönmek istemiyor.

Samsung Galaxy S10 5G
Samsung Galaxy S10 5G

Güney Kore‘nin en büyük GSM Operatörleri SK, KT ve LG Uplus daha fazla kullanıcı ile birlikte kurumsal müşterilere de farklı hizmetler sunmaya başladılar bile. Ülkemizde ise 5G ile ilgili en ufak bir bilgi yok ve kelimenin tam anlamıyla bu konuda yaprak bile kıpırdamıyor. Henüz 4G‘yi bile doğru düzgün alamayan ülkemiz insanının 5G ağları ile tanışmasının ise 2022‘den önce olacağını düşünmüyoruz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu