Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriHarmonyOSHuaweiMobiroller

Huawei Mate 50 5G Desteğine Kavuşuyor!

Huawei’nin yeni amiral gemisi modeli Huawei Mate 50 5G desteğine çok yakında kavuşacak. Peki, bu ambargolar varken nasıl olacak?

Çinli teknoloji devi Huawei, Huawei Mate 50 serisini resmi olarak piyasaya sürdü. Huawei Mate 50E, Mate 50, Mate 50 Pro ve Mate 50 RS Porsche Design olmak üzere dört modeli bulunuyor. Ancak Huawei Mate 50 5G desteğine maalesef ki seri olarak sahip değil. Bunu nedeni ise Amerika’nın Huawei’ye karşı uygulama olduğu haksız ambargo. Ancak buna rağmen Huawei yoluna tam gaz devam ediyor.

Konu ile ilgili açıklama yapan Factory Director Shiguan’a göre, Huawei Mate 50 serisi için 5G ağ bağlantısı muhtemelen Ekim ayı civarında resmiyet kazanacak. Sızıntıyı yapan kişi Mate 50 serisi 5G desteğine yine bir kılıf sayesinde sahip olacak.

Mate 50 serisi için üç farklı 5G iletişim kutusunun zaten Çin Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı’nın onayına sahip olduğunu belirtelim. Bu kılıflar Huawei Mate 50, Mate 50 Pro ve Mate 50 RS Porsche için olacak. Muhtemelen E modeli için ilk etapta 5G destekli bir kılıf üretilmeyecek.

Huawei Mate 50 5G

Geçtiğimiz aylarda Huawei P50 Pro, ağını 4G’den 5G’ye başarıyla bu kılıflar ile yükseltmeyi başarmıştı. Bu özelliği, kılıfında yerleşik bir eSIM çipi ve 5G modem kullanarak gerçekleştiriyor. P50 Pro için 5G kasası Digital Source Technology tarafından geliştirildi ve üretildi. Mate 50 serisi için de yine aynı firmadan destek alınacak gibi görünüyor.

52 gram ağırlığında olan bu kılıf hem telefonu koruyor hem de 5G desteğini telefona ekliyor. HarmonyOS 3.0 sayesinde daha stabil bir 5G desteği sunacak olan yeni serinin bu desteği sadece anavatanı Çin’de alacağını belirtelim. Muhtemelen Avrupa ve Türkiye pazarında bu destek olmayacak.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu