Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknolojiXiaomi

3. Çeyrekte Kim Ne Kadar Sattı? Xiaomi Huawei Arasında Fark Ne?

Açıklanan satış rakamlarından sonra Xiaomi Huawei arasındaki makasın gittikçe kapandığını görüyoruz. Peki kim Xiaomi Huawei’i geçebilecek mi?

Akıllı telefon pazarında rekabet kıyasıya sürüyor. Xiaomi ise özellikle Avrupa pazarındaki başarı sonrasında global pazarda büyük bir başarı elde etti. Xiaomi’nin verdiği bilgilere göre de son çeyrekte Çinli üretici Türkiye pazarında birincilik koltuğuna oturdu. Hem Redmi Note 9 serisi hem de Mi Note 10 modelleri farklı kullanıcılara farklı deneyimler sunuyor. Huawei’nin de biraz geri düştüğü bir dönemde Xiaomi oldukça agresif bir noktaya geldi. Bugün açıklanan rakamlara baktığımızda Xiaomi Huawei arasındaki farkın da giderek kapandığını görüyoruz.

Bugün açıklanan resmi olmayan rakamlara göre üçüncü çeyrekte Samsung 80,82 milyon adet telefon satışı gerçekleştirdi ve pazarın da %22’lik bir kısmına hakim. Huawei 51,83 milyon adet telefon satarak pazarın %14,4’lük kısmına hakim ve Xiaomi 44,41 milyon adet ile Apple’ı geçerek pazarın %12,1’lik kısmına hakim. Apple ise 40,6 milyon adet iPhone satışı gerçekleştirerek dördüncülüğe geriliyor ve pazarında %11,1’lik kısmına halim. Beşincilikte ise OPPO var. Bu çeyrekte 29,89 milyona adet telefon satarak pazarın %8,2’lik kısmına hakim.

Xiaomi Huawei Geçip İkinci Büyük Üretici Olur mu?

Bu listeye baktığımızda Huawei ile Xiaomi’nin arasındaki makasın giderek kapandığını görüyoruz. Xiaomi ikincilik koltuğuna oturur mu?Diye bize sorarsanız “evet kesinlikle oturacak” cevabını veririz. Zira Huawei’nin bu satışlarının arasında Honor telefonlar da var. Bir sonraki çeyrekte Huawei ve Honor ayrı sayılacak ve göreceksiniz Huawie’nin satış adetlerinde ciddi bir düşüş olacak.

Buradaki en büyük soru ise Huawei Samsung’u geçecek mi? Oluyor. Bu konuda da önümüzdeki günlerde sizlerle bir videoda buluşalım…

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu