Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsung

Galaxy Z Fold 4, OPPO Find N’den İlham Alacak

Galaxy Z Fold 4 güvenilir bir kaynak taraıfndan gün yüzüne çıkarıldı. Katlanabilir telefonda büyük değişim olacak. İşte başlıca özellikkler.

Galaxy S22 serisinin tanıtılmasının ardından Samsung cephesinde gözler yaz döneminde tanıtılacak katlanabilir telefonlara çevrildi. Bu yıl planlamada herhangi bir değişiklik yaşanmazsa Galaxy Z Fold 4 ve Galaxy Z Flip 3 modelleri duyurulacak. Her iki model katlanabilir yapıyı farklı formlarda temsil ediyor.

Gelelim Galaxy Z Fold4 modeline. Mobil dünyasında ünlü bir bilgi kaynağı olan tasarımcı Ben Geskin, Galaxy Z Fold4’e ait yeni bir konsept görüntü yayınladı. Bu görüntüde telefonu hem açık hem de kapalı bir halde görebiliyoruz.

Ünlü tasarımcıya göre Galaxy Z Fold4 ile birlikte Samsung’un özellikle ekran tarafında yeni bir formata geçiş yapması yüksek ihtimal. Öte yandan konsept görüntü akıllılara ilk etapta OPPO Find N modelini getirmiyor değil. OPPO Find gerek ekran formatı gerekse yeni menteşe düzeniyle şu an katlanabilir akıllı telefon segmentinde zirveyi temsil ediyor.

Kaynak yayınladığı görüntünün yanında telefonun ekran özellikleri hakkında da bilgi veriyor. Buna göre Galaxy Z Fold4’ün dış ekranı 5.8 inç büyüklüğünde olup 120Hz tarama hızını destekleyecek. Daha da önemlisi dış ekran bu defa 18:9 ekran formatında olacak. Yeni ekran formatı OPPO Find N ile aynı görünüyor. Bu gelişme katlanabilir telefonlardaki dış ekranı daha işlevsel hale getiriyor. Bakıldığında Galaxy Z Fold serisi daha önceki modellerde ekranın pek de işlevsel olmadığını gördük.

Galaxy Z Fold 4’ün iç ekranı ise 7.5 inç büyüklüğünde olacak ve yine 120Hz tarama hızını destekleyecek. Ayrıca bu defa iki ekranın altında da ön kameranın yer alacağı bildiriliyor. Snapdragon 8 Gen 1 ve 5.000 mAh büyüklüğünde pil katlanabilir telefonda öne çıkan diğer özellikler olacak.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu