Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobirollerTeknolojiVideo İncelemeler

Huawei Mate X2 Geldi! Katlanabilir Pazarı Çıldırdı! Çıldırın

Huawei bugün yaptığı bir lansman ile yeni nesil Huawei Mate X2 ile karşımıza çıktı. Peki telefon bize ne sunuyor? Galaxy Z Fold 2’den iyi mi?

Akıllı telefon pazarında katlanabilir telefonlar her geçen gün daha fazla konuşuluyor. Katlanabilir telefon pazarında çok fazla oyuncu yok. Xiaomi ve OPPO bu pazarda kendine yer bulmaya hazırlanırken 2021 yılını sessiz geçireceği söylenen Çinli üretici Huawei bir süredir haberlerini yaptığımız yeni nesil katlanabilir telefonu Huawei Mate X2 ile karşımıza çıktı.

Telefon öncelikle 2019 yılında tanıtılan Mate X ve 2020 yılında tanıtılan Mate Xs modeli gibi dışa değil aynen Galaxy Fold gibi içe katlanır bir ekran tasarımı ile karşımıza çıkıyor. Bu noktada Huawei’nin tasarımı doğru bir şekilde bize sunduğunu görüyoruz. Zira önceki Mate X ve Mate Xs serisini bizden başka eleştiren de yoktu.

Telefonun en önemli özelliği ise Huawei tarafından tam 5 yıl içinde geliştirilen yeni nesil menteşe sistemi. Bu yeni menteşe sistemi sayesinde telefonun katlanma noktasındaki aralık neredeyse yok gibi. Bu noktada solda görülen Galaxy Z Fold 2 14,8mm kalınlığa sahipken yeni menteşe sistemi sayesinde Huawei Mate X2‘nin sadece 14,7mm kalınlığa sahip olduğunu görüyoruz.

Telefonun fiyatı ise beklediğimizden de pahalı. Telefonda iki versiyon var. 256GB Hafıza / 8GB RAM ve 512GB Hafıza / 8GB RAM. Böyle bir telefonda 12GB RAM hatta açıkçası 16GB RAM beklerdik. 256GB versiyon 2.784 dolar; 512GB Hafızalı model 2.938 dolar olarak satışa sunulacak. Açıkçası bu telefon üst düzey yöneticiler, patronlar, genel müdürler vb kişiler için yapılmış bir ürün. Bunun fiyatını eleştirmenin bir anlamı yok. Bentley fiyatını eleştirmiyorsak; bunun da fiyatını eleştirmek saçma olacaktır.

Kirin 9000 yonga setinden güç alan yeni nesil katlanabilir telefonun kamera tarafında da en iddialı katlanabilir telefon olduğunu görüyoruz. 50 megapiksel f/1,9 diyafram değerinde IMX700 ana kamera, 12 megapiksel f/2,4 diyafram değerinde 70mm telefoto lens ve 3X optik zoom, 8 megapiksel f/4,4 diyafram değerinde 240mm odak uzaklığına sahip 10X optik zoom yapabilen periskop lens ve  16 megapiksel f/2,2 diyafram değerinde 17mm geniş açı lens telefona eşlik ediyor. Önde ise 16 megapiksel f/2,2 diyafram değerinde selfie kamera yer alıyor…

Tüm detayları aşağıdaki videoda bulabileceksiniz. Yorumlarınızı video altına bekliyoruz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu