Akıllı TelefonAndroidAndroid GüncellemeGüncel Teknoloji HaberleriSamsung

Samsung Galaxy S21 ve Galaxy Note 20 Serisi İçin Yeni Güncellemeler

Samsung eski amiral gemisi modelleri Galaxy S21 serisi ve Galaxy Note 20 serisi için temmuz ayı güncellemesini dağıtmaya başladı.

Samsung, Galaxy S21 serisi ve Note 20 serisi için birkaç gün önce başlattığı temmuz ayı güncellemesini kullanıma sundu. Temmuz 2023 güvenlik düzeltme ekini içeren güncelleme şu anda birçok ülkede dağıtılmakta.

G99xBXXS9EWF3 sürüm numaralı güncelleme, Temmuz 2023 güvenlik yamasını Galaxy S21, Galaxy S21+ ve Galaxy S21 Ultra’ya getiriyor. Bu güncelleme, önceki yazılım sürümünde bulunan 90’dan fazla güvenlik açığını giderir. Güvenlik geliştirmelerine odaklanan güncelleme kapsamında herhangi bir yeni özellik veya performans iyileştirmesi yer almıyor.

Galaxy Note 20 serisi için başlatılan güncelleme N985FXXS7HWG2 sürüm numarasını taşırken, kademeli olarak daha fazla ülkeye yazılıyor. Galaxy S21 serisi ya da Galaxy Note 20 serisi modellerden birini kullanıyorsanız Ayarlar menüsünden güncellemeyi sorgulatabilirsiniz.

Samsung tarafından yayınlanan güvenlik bülteni, Temmuz 2023 güvenlik yamasının çeşitli Galaxy telefon ve tabletlerde toplam 90 güvenlik açığını giderdiği belirtiliyor. Bu düzeltmelerden 52’si Google tarafından sağlanırken, Samsung 38 güvenlik açığı düzeltmesi geliştirdi. 56 yüksek öncelikli sorunun yanı sıra üç kritik kusur giderildi. Kalan güvenlik açıkları orta düzeyde risk olarak kabul edilmekte.

Samsung (SVE’ler) tarafından ele alınan bazı güvenlik açıkları, ADB komutu aracılığıyla manuel paket kurulumu, uygunsuz ses sistemi erişim kontrolü, UWB yonga seti tanımlayıcısı, yayın SMS yapılandırması, Galaxy Tema Hizmeti ve daha fazlası ile ilgilidir. Ayarlar’da uygun olmayan erişim kontrolü sorunları da mevcuttu ve bazı dahili test işlevleri, potansiyel olarak yetkisiz kod yürütülmesine izin veren sınırların dışında yazma sorunlarından muzdaripti.

Tespit edilen kusurların çoğu, özellikle Qualcomm yongaları ve bileşenleri, Mali ve PowerVR GPU’ları ve bellek yönetimi ile ilgili bazı sorunlarla birlikte Android 11, Android 12, Android 12L ve Android 13 çalıştıran cihazlarda yer alıyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu