Akıllı TelefonGenelSamsung

Galaxy S23 Serisi Özel Bir Snapdragon 8 Gen 2’ye Sahip Olacak

Galaxy S23 serisi modellerde hız aşırtılmış özel bir Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 işlemcisinin yer alacağı onaylandı.

Samsung Galaxy S23 serisi modellerin tanıtımına sayılı günler kaldı. Kısa süre önce gerçekleşen sızıntı ile birlikte hem teknik özellikler hem de tasarım noktasında seriye dair bilinmeyen bir detay kalmadı.

1 Şubat tarihinde tanıtılacak seride Snapdragon 8 Gen 2 işlemcisinin özel bir versiyonu olacağı bir süreden beridir dillendirilmekte. 9to5Google bu gelişmeyi samsung kaynaklarından doğrulattı. Siteye göre S23 serisinde yer alan işlemci birimi Galaxy için Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 olarak isimlendirilecek.

Peki Galaxy S23 serisinde yer alacak işlemcisinin diğerlerinden farkı ne olacak? Şu ana kadar gelen bilgiler Cortex-X3 süper çekirdeğinde frekans hızının daha yüksek olacağı yönündeydi. Orijinal Snapdrgon 8 Gen 2’deki 3.2GHz’de çalışan bu çekirdek Galaxy S23 serisinde 3.36GHz saat hızına çıkabilecek. Qualcomm ve Samsung’un ayrıca işlemcide bir dizi oyun optimizasyonları gerçekleştirdiği aktarılıyor. Yonga setinin ayrıca TSMC’nin 4nm teknolojisi yerine Samsung Foundry’nin 4nm süreci kullanılarak üretildiği gelen bilgiler arasında.

Galaxy S23 serisinin tüm bölgelerde satılan versiyonlarında Snapdragon 8 Gen 2 işlemcisi kullanılacak. Bu defa Exynos işlemcili bir model olmayacak.

Galaxy S23 serisinin şu ana kadar ortaya çıkan kriter testi sonuçları, diğer Snapdragon 8 Gen 2 işlemcili modellere karşı herhangi bir üstünlük ortaya koyamadı. Bunun için belki de S23 serisinin nihai modellerini beklemek doğru olacaktır. Son olarak serisinin Android 13 tabanlı One UI 5.1 sürümüyle çıkış yapacağını hatırlatalım.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu