Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsungTeknolojiXiaomi

Xiaomi telefon satışlarında ipi göğüsledi!

Samsung ve Xiaomi telefon satışlarında ipi göğüsleyen isim oldu. Hindistan’daki tüm yaptırımlara rağmen Çinliler patır patır telefon satıyor.

Telefon satışlarında koronavirüs etkisi yavaş yavaş azalmaya başladı. Hal böyle olunca Samsung ve Xiaomi telefon satışlarında Hindistan pazarında ipi göğüsleyen firmalar olmayı başardı. Hindistan’ın Çin’e yaptırımına rağmen Çinliler yine yok satmaya devam ediyor diyebiliriz.

Canalys’ten alınan en son verilere göre, Hindistan’daki akıllı telefon sevkiyatları yılın üçüncü çeyreğinde 50 milyon adetlik rekor seviyeye ulaştı. Hindistan’daki akıllı telefon pazarı 2020’nin ikinci çeyreğinde yüzde 51 oranında bir düşüş yaşarken, üçüncü çeyrekte sevkiyatlar ise yüzde 8 arttı.

Xiaomi, 2020’nin 3. çeyreğinde ülkedeki en büyük akıllı telefon satıcısıydı. Şirketin sevkiyatları yıllık yüzde 9 artarak 13.1 milyon adede ulaştı. Hindistan akıllı telefon pazarında yılın ilk çeyreğinde üçüncü sıraya gerileyen Samsung, son çeyrekte Vivo’dan ikinci sırayı aldı. Samsung, Temmuz-Eylül döneminde 2019’un 3. çeyreğinde 9,5 milyon adede yükselen 10,2 milyon akıllı telefon sattı.

Vivo‘nun sevkiyatları 2020 yılının 3. çeyreğinde üçüncü sıraya düşmesine rağmen, aslında yıllık bazda yüzde 19 artarak 7,4 milyondan 8,8 milyon birime çıktı.

Realme ise, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 23 büyüme kaydeden en hızlı büyüyen akıllı telefon markası oldu. Çinli Android üreticileri, son çeyrekte tüm yasaklara rağmen Hindistan akıllı telefon pazarının yüzde 76’sını ele geçirmeyi başardı.

Xiaomi telefon

Çin ile Hindistan arasındaki gerginliğin nasıl şekilleneceği henüz bilinmiyor. Ancak ülkesinde Xiaomi, Vivo, Realme ve OPPO gibi isimler söz sahibi olduğu sürece, Hindistan’ın Çin’e karşı olan tutumu değişecek gibi görünüyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu