AppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

Apple iOS 15.5 ve 1.5 GB RAM’li Cihaz Geliştiriyor

Cupertino merkezli Apple, iOS 15.5 ve 1.5 GB RAM’li cihaz üzerinde çalışıyor. Belgelerde ortaya çıkan bu cihazın detayları haberimizde.

Apple bildiğiniz gibi yeni cihazlarında ilginç bir şekilde iOS işletim sistemine yer veriyor. Huawei gibi diğer ürünleri için işletim sistemi geliştirmek yerine iOS’i monitörlerine bile getiren Cupertinolu merkezli firmanın yepyeni bir cihaz üzerinde çalıştığı bugün ortaya çıktı.

Ortaya çıkan FCC belge sızıntısı, gizemli bir cihazın bazı ayrıntılarını ortaya çıkardı. Kod adı A2657 olan bu cihaz bir router olacak gibi görünüyor. Ağ bağdaştırıcısı olarak geçen bu modelin 22 Ocak 2022’de tescillendiği de söyleniyor. 19F47 yapı numaralı iOS 15.5’i çalıştıran bu cihazın bazı teknik özellikleri de ortaya çıktı. Söylentilere göre bu cihazda iki adet gigabit ethernet bağlantısı, Bluetooth bağlantısı, 32 GB depolama ve 1.5 GB RAM yer alacak. USB-C bağlantısı ile gelecek olan bu ürünün 2022 yılı içerisinde tanıtılması bekleniyor.

Apple
Apple’ın yeni cihazı Router olabilir

Apple’ın bir dönem router sattığını ancak bundan yaklaşık 2-3 yıl önce bu ürüne olan desteğini kestiğini belirtelim. Apple’ın kendi cihazları arasında muazzam bir bağlantı ile çalışması beklenen yeni ürünün fiyatını da kestirmek şimdilik güç. Muhtemelen Cupertinolu firma MESH benzeri bir sistem ile karşımıza çıkacak. Router ve MESH sitemlerine bomba gibi bir geri dönüş yapmak isteyen firma muhtemelen Wi-Fi 6E desteğini de sunacak.

Wi-Fi 7’nin konuşulduğu bugünlerde Apple’ın Wi-Fi 6E’ye destek vermesi çok normal. Henüz emekleme aşamasında olan Wi-Fi 7 teknolojisinin önümüzdeki 2-3 yıl içerisinde yaygınlaşacağını düşünüyoruz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu