Akıllı TelefonAndroidAndroid GüncellemeGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

Android 11 Go resmen tanıtıldı!!! Giriş seviyesi cihazlar uçuşa geçecek!

Google, Android 11’i piyasaya sürdükten sonra şimdi de, giriş segmentinde yer alan cihazları için Android 11 Go sürümünü tanıttı.

ABD’li teknoloji devi Google, son zamanlarda bir hayli yoğun çalışıyor. Geçtiğimiz günlerde Android 11‘i piyasaya süren bu şirket, şimdi de giriş seviyesi cihazları için Android 11 Go güncellemesini duyurdu. Raporlara göre Google bu yeni sürümü ile; çift kameralar, depolama ve giriş ekranında birçok ayar ve değişikliklere odaklanıyor.

Her şeyden önce Android Go, artık 2 GB RAM’e (önceden 1,5 GB) sahip giriş seviyesi cihazları destekleyecek. Aynı zamanda kullanıcılara arka planda, 3-4 veya daha fazla uygulamayı çalıştırmalarına yetecek kadar ek 270mb boş alan sunacak.

Google, uygulama başlatma hızının Android 10 GO‘dan % 20 daha hızlı olduğunu ve telefonun hızı düşürülmeden daha hızlı uygulama geçişi yapabileceğini iddia ediyor. Ayrıca  2GB‘lık bir cihazda bulunan Android Go sürümü,  900MB‘ye kadar ek depolama alanını da destekleyecek. Örneğin bir film indirmeniz için yeterli alana sahip olabileceksiniz.

Android 11 Go, ayrıca bazı taşınabilirlik ve gizlilik özelliklerini de sunuyor. Artık bildirim bölümündeki ayrılmış alanda mesajlaşma uygulamalarınızın tümünü görebileceksiniz.

Güvenlik açısından ise uygulamalara artık tek seferlik izinler verebileceksiniz. Örneğin bir uygulama mikrofon ya da kamera izni istediği zaman, sadece bir kere izin vererek sınırlandırabilir ve arka planda erişmesini engelleyebilirsiniz.

Google, geçtiğimiz yıl 500 üreticinin 1.600’den fazla Android (Go sürümü) cihazı piyasaya sürdüğünü açıkladı. Bunlardan ise en popülerlerinin;  Samsung Xiaomi , Tecno Spark 2 ve iki farklı üretici olduğunu bildirdi.

Android 11 Go, giderek popülerleşen giriş seviyesi telefonlar için önümüzdeki aydan itibaren kullanılmaya başlanacak.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu