Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiPhoneMobirollerTeknoloji

iPhone X Rekor Fiyata Gitti! Alana Helal Olsun!

Apple’ın modifiye edilmiş iPhone X modeli rekor fiyata satıldı. Type-C girişli bu model ile 80 yıl yeni çıkan iPhone’ları alabilirsiniz.

Bir robotik öğrencisi Ken Pillonel, iPhone X modelini geçtiğimiz haftalarda modifiyelemişti. Telefona Lightning portu yerine USB-C bağlantı noktası takmayı başaran Ken, geçen hafta prototipi satışa çıkardı. Dün gece müzayede sona erdi ve 116 teklifin ardından kazanan belli oldu.

Teklif geçen hafta 85.000 dolarda sabit kalmıştı. Son birkaç gün içinde 86.001 dolara çıktı. Bunun üzerinde bazı teklifler de yapıldı. Ancak bunlar daha sonra geri çekildi. Bu teklifler arasında yayınlandıktan bir saatten kısa bir süre sonra silinen 1 milyon dolarlık sahte bir teklif de vardı. Nitekim bu tekliflerin geri çekilmesinden sonra bu modifiyeli model tam 86.001 dolardan sahibini buldu.

Pillonel’e göre, ilk adım elektronik aksamın çalıştığından emin olmaktı. Ardından Apple C94 konektörünü tersine çevirdi ve dişi USB-C bağlantı noktasına sahip özel yapım bir PCB yarattı. Şemalar yapıldıktan sonra, bağlantı noktası telefona yerleştirildi ve daha sonra bu port çalıştı.

Ancak telefonun yeni sahibi cihazı sıfırlamamalı, güncellememeli veya silmemeli ve aynı zamanda günlük bir sürücü olarak kullanmamalı ve dahili parçalarla da oynamamalı. Eğer bu işlemler yapılırsa telefon kullanılmaz hale gelebilir. Koleksiyon için alınabilecek olan bu model ile yaklaşık 80 yıl boyunca yeni çıkan iPhone modelleri satın alınabiliyor. Muhtemelen Apple iPhone 14 ile Type-C’ye geçiş yapacak. 86.000 dolara Type-C’li iPhone alan kişi bakalım o zaman üzülecek mi?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu