Akıllı SaatAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriGündemMobiroller

Apple Watch Ultra Tamiri Çok Ama Çok Zor

Apple’ın en pahalı saati olan Apple Watch Ultra, iFixit’in konuğu olduğu. Bu saat bozulursa tamiri için direkt Apple’a götürün.

Apple tarihinin en pahalı akıllı saati olan Apple Watch Ultra büyük ilgi odağı oldu. Zorlu şartlar altında kullanılmak üzere yapılan bu saat geçtiğimiz günlerde dayanıklılık testine tabii tutulmuştu. Kaya gibi sağlam olan bu saatin için açmak ve tamir etmek oldukça zor. Bunu biz demiyoruz iFixit ekibi diyor.

iFixit ekibi Apple Watch Ultra’yı vida vida söken bir video yayınladı. Özel Apple Watch modeli, şirketin Apple Watch serisinde kasanın arkasında görünür vidalara sahip ilk modeldi oluyor. Ancak ekran nedeniyle saati bir bütün olarak sabitlemek hala zor. Ekranın altında, iFixit’e göre yapıştırıcı görevi gören bir conta yer alıyor.

iFixit’e göre saatin arka plakası çıkarıldığında bu plaka kullanılmaz hala geliyor. Bu nedenle, bu bileşeni sağlam tutmak Apple Teknik Servisi tarafından resmi bir onarım gerektirebilir. Sökme işlemi sırasında cihazın su geçirmezliği için gerekli olan bir conta hasar görüyor. Apple Watch Ultra, sökülmeyle onaylanan ve Apple Watch Series 8 modelinde bulunan 308 mAh pilden %76 daha büyük olan 542 mAh pile sahip. İçin açma videosu ayrıca Ultra’nın gözle görülür şekilde daha büyük hoparlörüne daha iyi bir bakış sunuyor.

Contası nedeniyle Apple Watch, dalış bilgisayarları ve göstergeleri için yaygın olarak kabul edilen bir standart olan EN13319 ile uyumlu. Ulaşabileceği maksimum derinlik 40 metre veya 130 fittir. Pil ve Taptic Engine gibi bazı parçalar, ekran çıkarılana kadar sökülemiyor. Eğer bu modeli satın aldıysanız bozulması durumunda Apple servisine götürmenizde fayda var.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu