Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknolojiXiaomi

Lei Jun Xiaomi Mi 8 en uygun amiral gemisi dedi! “Uygun” derken?

Akıllı telefon pazarında fırtına gibi esen Xiaomi, yeni nesil amiral gemisi modeli Mi 9 ile karşımıza çıkmaya hazırlanırken Xiaomi CEO’su Lei Jun Xiaomi Mi 8 ile ilgili oldukça ilginç bir yorumda bulundu. Aslına bakarsanız bu yorum Xiaomi’nin neden Çin pazarında başarısız olduğunun da bir göstergesi oldu. Lei Jun, Xiaomi Mi 6 için “en klasik cihaz” açıklamasında bulunurken Mi 8 içinse “en uygun telefon” açıklamasında bulundu. Peki bu bahsedilen “uygunluk” nedir?

“Lütfen Kota Dostu TeknoBurada Android Uygulamamızı Marketten İndirin ve Kullanmaya Başlayın! Bize Destek Olun…”

Lei Jun Xiaomi Mi 8 için “uygun” dedi

Kişisel Weibo hesabından açıklama yapan Lei Jun bu uygunluk konusunu sadece fiyat olarak algılıyorsa; -ki öyle algılıyor, bunda oldukça haklı. Zira son yapılan indirimler sonrasında 64GB Hafıza 6GB RAM’li Xiaomi Mi 8 Çin’de bugün 2099 Yuan yani 310 dolardan satılıyor. Peki sadece bu yeterli mi?

Bu sorunun cevabını da Lei Jun‘a bırakıyoruz. Zira bir telefonun fiyatını ucuz yaptığınızda çok satılması mümkün olsaydı DOOGEE, ELEPHONE ya da OUKITEL gibi üreticiler dünyanın en çok satan üreticileri olurdu. Bu uygunluk konusunda kafamız karışık. Xiaomi’nin özellikle malzeme kalitesi ve kamera tarafında da “uygunluk” sağlaması gerektiğine şiddetle inanıyoruz…

Editörün Notu: Ülkemizde resmi olarak 4.000 TL‘ye satılan Xiaomi Mi 8‘in nesi “uygun” bunu bir de sevgili CEO’ya sormak gerek. Evet vergiler vs birçok yükümlülük var ama sevgili Lei Jun, hiç kafanı Çin’den dışarı çıkardın mı?

Özel Haber: Xiaomi ve Redmi Türkiye pazarında ayrılacak mı?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu