Akıllı TelefonAppleiPhone

6.1 İnç Ekranlı Yeni iPhone Tasarımı Sızdırıldı!

Apple tarafından tanıtılan ve 10.yıl özel modeli olarak lanse edilen iPhone X oldukça fazla eleştirildi. Fakat bu eleştirilerin ardından ortaya çıkan satış rakamları ve rakip firmaların yeni cihazları gösterdi ki Apple aslında istediğini başarmış durumda. 2018 yılında tanıtılması beklenen ve ekranı iPhone X’e göre daha büyük olan iPhone’un tasarım görselleri sızdırıldı. 2018 model 6.1 inç büyüklüğünde ekrana sahip yeni iPhone bir çok açıdan dikkat çekici özelliklere sahip olacak gibi görünüyor.

Daha Büyük Ekran, Tek Arka Kamera Lensi

iPhone X tanıtıldığı günden beri gündemde kalmayı başardı. Çentikli ekranı, dikey konumlandırılmış çift arka kamerası, OLED ekranı dikkatleri çekti. Bir çok otorite tarafından ağır eleştirilere maruz kalan tasarım rakiplerine ilham kaynağı oldu. Huawei, Xiaomi, OnePlus ve LG bu tasarımı benimsedi ve yeni modellerinde kullanmaya başladı. 5.8 inç büyüklüğe sahip olmasına rağmen oldukça rahat elde tutuş pozisyonu cihazı rakiplerinden ayırdı. Ve tüm bunların akabinde gözler daha büyük ekranlı bir iPhone X modeline çevrildi.

iPhone XL ismi ile anılan cihazın sızdırılan tasarım görselleri ekran boyutunun 6.1 inç olacağını gösteriyor. Ayrıca bu yeni akıllı telefonda OLED yerine LCD panel kullanılacağı da gelen bilgiler arasında. Tasarımda dikkat çeken diğer önemli detay ise arka tarafta tek kamera lensinin bulunması. Bu Apple’ın, Google Pixel 2 serisinde olduğu gibi alan derinliğini yazılımsal olarak sunabileceğini gösteriyor.

147.12 x 71.52 mm ölçülere sahip olacağı söylenen cihazla ilgili bir diğer iddia da 2 modelin karşımıza çıkacağı. iPhone 8 – iPhone 8 Plus örneğinde olduğu gibi bu yıl 6.1 inç büyüklüğünde ekrana sahip tek kamera lensi bulunan cihazın yanında 6.4 inç büyüklüğünde ekrana ve çift arka kameraya sahip iPhone X Plus modeli de karşımıza çıkabilir.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu