Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiTeknoloji

Huawei Honor 9 Lite Global Pazarda Satışa Sunuluyor!

Çinli üretici Huawei oldukça iyi bir dönemden geçiyor. Her yıl satışlarını ve popülaritesini arttıran Huawei, marka bilinilirliği tarafında da büyük yol aldı. Bundan birkaç yıl öncesine kadar belli bir çıtayı geçemeyen Huawei 2017 yılında bir çeyrekliğine de olsa Apple‘ı geçerek dünyanın en büyük ikinci üreticisi oldu. Çin’de de Oppo’dan bayrağı devralan Huawei son 1 yıldır Çin’in en çok telefon satan markası konumuna yükseldi. Adını daha fazla duyurmak isteyen Huawei, yeni telefonu Huawei Honor 9 Lite ile Hindistan pazarına girmeyi amaçlıyor.

Huawei Honor 9 Lite Teknik Özellikleri ile Göz Dolduruyor

Huawei, son 2 yıldır, amiral gemisi modellerin isim popülaritesinden faydalanarak Lite modeller ile karşımıza çıkıyor. Honor 9 Lite ise Çin pazarında büyük satış rakamına ulaştıktan sonra önce Hindistan‘a ve yapılan yorumlara göre kısa süre içinde Avrupa pazarına da girmeyi planlıyor.

2.36 GHz’de çalışan sekiz çekirdekli Kirin 659 işlemcisinden güç alan akıllı telefonda RAM 3GB / 4GB şeklinde karşımıza çıkıyor. RAM’e bağlı olarak depolama birimi 32GB ve 64GB şeklinde.

Telefonun arka bölümünde 13 megapiksel + 2 megapiksel çözünürlüklü kameralar kullanılıyor. HDR formatında fotoğraflar çekebilen arka kamera düzeni faz algılamalı odaklanmaya sahip. Arka kamera ayrıca Full HD video kaydı gerçekleştirebiliyor. Ön bölümde de aynı şekilde 13 megapiksel + 2 megapiksel kamera yer alıyor. Geniş çekim modu, portre modu ve 3D güzelleştirme moduna sahip olan ön kamera 1080p video kaydediyor.

Android 8.0 Oreo tabanlı EMUI 8.0 kullanıcı arayüzü ile çıkış yapan cihazda Super Charge destekli 3.000 mAh büyüklüğünde pil kullanılıyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu