Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsungTeknoloji

Samsung Lideri Lee Jae-yong Affedildi! Para Tatlı Geldi!

Samsung’un başkan yardımcısı olan Lee Jae-yong Güney Kore tarafından affedildi. Peki, bu süreçte neler yaşanmıştı? İşte detaylar.

Samsung lideri Lee Jae-yong, Samsung’un başkan yardımcısı ve babası Lee Kun-hee’nin 2014’te kalp krizi geçirmesinden bu yana şirketin fiili başkanı olarak görev yapıyordu. Ancak 2017’de rüşvetle suçlandıktan sonra 12 yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya kaldı. Dava, eski Güney Kore Devlet Başkanı Park Geun-hye’nin görevden alınmasına yol açan bir yolsuzluk skandalının parçasıydı.

Bu davada ilginç bir gelişme yaşandı. Samsung Electronics başkan yardımcısı Lee Jae-yong Güney Kore Cumhurbaşkanı tarafından affedildi. Bundan sonra Samsung’un kontrolünü tekrar ele geçirebilecek.

Samsung’un fiili lideri Li, rüşvet, yalan yere yemin ve zimmete para geçirme suçlamalarıyla iki buçuk yıl yattıktan sonra Ağustos 2021’de şartlı tahliyeyle serbest bırakıldı. Kore Devlet Başkanı Yoon Suk-yeol tarafından verilen af, küresel enflasyon ve devam eden tedarik zinciri sorunları hakkında artan endişeler arasında geldi.

Lee Jae-yong

Güney Kore hükümeti Bloomberg tarafından yayınlanan bir açıklamada, “Ekonomiyi canlandırarak ekonomik krizin üstesinden gelmek amacıyla, kısa süre önce ertelenen cezası sona eren Samsung Electronics Başkan Yardımcısı Lee Jae-young, görevine iade edilecek.” ifadeleri kullanıldı.

İddiaları mahkemede her zaman reddeden Lee, Güney Kore yasalarına göre denizaşırı seyahat kısıtlamalarıyla karşı karşıya kalacak. Ancak ülkenin adalet bakanlığının istisnalar yapma yetkisine sahip olduğu bildiriliyor. Anlayacağınız Güney Kore ekonomiyi canlandırmak için rüşvet davasını affetti.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu