Akıllı TelefonAndroidGeneliOSMobil UygulamalarTeknoloji

WhatsApp Snapchat benzeri özelliği kullanıma sundu

WhatsApp Snapchat Hikayeler benzeri özelliği kullanıma sunmaya başladı. Facebook’un tüm mobil uygulamalarını Snapchat’e benzetme arayışı henüz sona ermemiş görünüyor. Snapchat Hikayeler özelliği Instagram ve Facebook Messenger’ın ardından bu defa WhatsApp’a geldi.

Snapchat Hikayeler, WhatsApp durum özelliğinde kullanabilecek. Yıllardır durum güncellemesi yapmayan kullanıcılar göz önüne alındığında hikayeler özelliği WhatsApp kullanım alışkanlıklarını sıradanlıktan kurtaracağa benziyor.

Yeni özellikle birlikte kullanıcılar WhatsApp durum bölümüne yazı yerine resimler, videolar ya da GIF dosyaları ekleyebilecek. Üstelik bunları emojiler, metin ay da çizimlerle kişiselleştirebilecek.

WhatsApp Snapchat
WhatsApp Snapchat

Durum bölümüne ekleyeceğini görsel ya da video 24 saat süreyle sınırlı olacak ve süre sonunda otomatik olarak kaybolacak. Facebook zaman sınırı koyarak kullanıcıların yeni özellik ile daha fazla haşır neşir olmasını istiyor. Sevindirici olan gelişme ise WhatsApp durum paylaşımı tıpkı mesajlardaki gibi uçtan uca şifrelenerek koruma altına alınacak.

WhatsApp yeni durum güncellemesini bugünden itibaren kademeli olarak hem iOS hem de Android platformları için kullanıma sunacak. Güncellemenin tüm kullanıcılara ulaşması bir iki haftayı bulabilir.

Kırmızı iPhone 7 geliyor

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu