Güncel Teknoloji HaberleriMobirollerOtomobilTeknoloji

Hyundai Motor Group, Yeni Hidrojen Stratejisini Açıkladı

Otomobil devi Hyundai Motor Group, gelecek için alternatif enerji kaynakları arıyor. Şirket, araçları için yeni enerji stratejisini açıkladı.

Hyundai Motor Group, sürdürülebilirlik için en iyi enerji çözümü olark hidrojeni desteklediğini belirtti. Güney Koreli otomobil üreticisi devi, önümüzdeki birkaç yıl içinde piyasaya sürmeyi planladığı yeni yakıt hücresi sistemiyle, 2028 yılına kadar tüm ticari araçları için hidrojen yakıt hücresi versiyonları sağlayacağını söyledi.

Hyundai, Salı günü Hydrogen Wave konferansı sırasında hidrojenin şirketin geleceğine yönelik stratejisini açıkladı. Hyundai Motor Group’ta başkan yardımcısı ve yakıt hücresi merkezi başkanı olan Saehoon Kim, Hyundai’nin hedefinin hidrojen ile 2030 yılına kadar elektrikli araç pilleri ile karşılaştırılabilir maliyet rekabeti elde etmek olduğunu söyledi.

Şirket ayrıca yüksek perfromanslı, arkadan itişli hidrojkjen spor otomobili Vision FK ile ilgili ayrıntıları da paylaştı. Ancak mil veya menzil ile ilgili detayları paylaşmadı.

Hidrojenli araç sektörü, Avrupa, Çin ve ABD’nin iddialı emisyon azaltma hedefleri belirlemesiyle büyüyen bir pazar. Toyota, BMW ve Daimler, şu anlık yalnızca elektrikli araçlar geliştirmeye devam etseler bile hidrojen yakıt hücresi teknolojisini benimsemeye başladılar.

Etkinlikte Kim, Hyundai’nin 2023’te hidrojenin ana akım haline gelmesine yardımcı olacağını umduğu iki yeni hidrojen yakıt hücreli güç aktarma sistemini 2023’te piyasaya sürme planlarını da duyurdu. Bu sistem sırasıyla binek ve ticari araçlara gelecek.

Ayrıca, Hyundai Motor Group, kendi araştırma ve geliştirmesinin yanı sıra H2Pro gibi hidrojen girişimlerine de yatırım yaptı. Bol yenilenebilir enerji kaynaklarına sahip ülkelerde yeşil hidrojen altyapıları kurma planlarını duyurdu.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu