Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiPhoneKatlanabilir TelefonlarMobirollerTeknoloji

iPhone Fold için Tarih Belli Oldu! Apple Katlanabilire Giriyor!

Katlanabilir iPhone bekleyenlere müjdeli haber geldi. iPhone Fold için nihayet tarih netleşmeye başladı. Ancak 1-2 yıl daha bekleyeceksiniz.

Cupertinolu Apple, bu yıl tanıttığı iPhone 13 serisi ile büyük bir başarı elde etmeyi başarmıştı. Rakipleri katlanabilir telefon işine bundan 1 yıl önce pandeminin göbeğinde girmesine rağmen Apple’dan bu konuda ses soluk çıkmıyordu. Bugün iPhone Fold olarak isimlendirilmesi beklenen telefon hakkında herkesi heyecanlandıran bilgiler ortaya çıktı.

Display Supply Chain Consultants ve DisplaySearch araştırma şirketlerinin kurucusu Ross Young, Apple’ın 2023’e kadar piyasaya sürülmeyecek katlanabilir bir akıllı telefon üzerine çalıştığını söyledi. Ayrıca bu katlanabilir telefon bir seri olabilir ve en tepe modeli 2024’e kadar satışa sunulmayabilir.

Ross Young, Samsung Display’in test için Apple’a katlanabilir ekran örnekleri sağladığına dair içeriden bilgi aldığını belirtiyor. Cupertino merkezli devin LG Display ile de aynı doğrultuda ortaklık kurduğuna dair söylentiler de var. Katlanabilir iPhone’un 8 inçlik esnek bir OLED ekrana sahip olması bekleniyor.

iPhone Fold

Bu yılın başlarında Bloomberg, şirketin cihaz üzerinde çalışmaya başladığını ancak şu ana kadar çalışmaların yalnızca ekranla sınırlı olduğunu bildirmişti. Bugün Samsung’un, aynı anda birkaç güncel model sunarak, katlanabilir cihaz pazarında zaten lider bir konuma sahip olduğunu belirtelim. Bu yüzden Apple’ın işi bu sefer zor olabilir. Aslında zor falan olmaz. Bu Apple. Katlanabilir telefonuna 2.000 dolar da istese yine kapış kapış satacak. Bu konuda herkesin hemfikir olduğunu düşünüyoruz.

Xiaomi ve Huawei de bu alana giriş yapmış ancak Samsung kadar başarılı olamamıştı. Muhtemelen Apple yeni katlanabilir iPhone’u ile Samsung’un tahtını sallayan ilk firma olacak. Tasarımsal açıdan nasıl olacağını merak ettiğimiz bu mode bakalım Türkiye’de çıktığında kaça satılacak? Sizce katlanabilir iPhone bizde kaça satılır? Gelin forumda tartışalım.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu