Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiPhoneMobirollerTeknoloji

Apple Türkiye iPhone Siparişlerini İptal Etmeye Başladı


Kurlardaki artış nedeniyle ürün satışını durduran Apple Türkiye, şimdi de sipariş edilen ürünleri iptal etmeye başladı. Ortalık kızışacak.

Türkiye’de kurların bir anda fırlamasından sonra firmalar ne yapacağını bilemedi. Dolar kuru 9’dayken belirlenen fiyattan ürün satarak büyük zarara uğrayacak olan Apple Türkiye, bu süreçte ürün satışını durdurma kararı almıştı. Apple Store’da ürün satışını durduran Cupertinolu firmadan sonra, alışveriş sitelerinde iPhone‘ların fiyatları bir anda zamlandı. Bazı modeller ise satıştan apar topar çekildi. Bu olaylar silsilesinde şimdi ise ilginç bir gelişme yaşandı.

Apple Türkiye siparişleri iptal ediyor!

Apple’ın ürünlerini satıştan çekmeden önce Apple’dan ürün satın alanların birçoğunun siparişlerinin iptal edildiği ortaya çıktı. Faturalandırılmamış ürünlerini direkt olarak iptal eden Apple, kullanıcılara bir mail atarak bu durum hakkında bilgi veriyor. Eğer dün yani 23 Kasım‘da Apple Store’dan ürün satın aldıysanız ve faturalandırılmamış ise iptal edilme olasılığı çok yüksek görünüyor.

Bu tip durumlarda Tüketici Hakem Heyeti‘ne insanların başvurması gerekebilir. Ancak ürün faturalandırılmadığı için firmanın iptal etme hakkı da olabilir. Yani anlayacağınız bir süre ortalık karışacak gibi görünüyor. Apple Türkiye’den ise henüz konuyla ilgili net bir açıklama gelmiş değil. Satışlar niye durdu? Fiyatlara ne kadar zam yapılacak? Sipariş edilen ürünler ne olacak? gibi sorular bir süre daha cevapsız kalacak.

Apple Türkiye

Kurlardaki bu artış sonrası diğer firmaların da çok yakında Apple’a benzer bir aksiyon alması bekleniyor. Belki diğer firmalar ürünlerini satıştan çekmez ve direkt zamlı fiyatları sunar. Bu zamlı fiyatlar maalesef ki 200-300 TL değil 1.000 TL ve üzerinde olacak. Hatta firmalar kuru 15’e sabitleyip bile fiyat belirleyebilir.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu