Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriiOSMobirollerTeknoloji

Dünyanın En Popüler Uygulamaları Açıklandı

Mobil uygulamaların yükselişi devam ediyor. Nikkei Asia, dünyanın en popüler uygulamaları ile karşımıza çıktı. İşte en çok indirilenler.

Koronavirüs pandemisi ile insanların eve kapanmalarıyla mobil uygulamaların kullanımında büyük bir artış yaşandı. Bu süreçte özellikle sosyal medya ve konferans uygulamaları adeta zirve yaptı diyebiliriz. Bugün ise araştırma firması olan Nikkei Asia, dünyanın en popüler uygulamaları ile karşımıza çıktı.

Karşınızda Dünyanın En Popüler Uygulamaları

Açıklanan rapora göre; TikTok, Facebook‘u devirerek dünyanın en çok indirilen sosyal medya uygulaması oldu. Nikkei Asia’nın raporunun son rakamlarına göre TikTok, dünyanın en çok indirilen sosyal medya uygulaması olarak Facebook’u geride bıraktı. Facebook bu yıla kadar ilk sıradaydı. TikTok’un bu yükselişinde şüphesiz ki Z kuşağının büyük payı var. Eğlenceli ve yaratıcı videolar çeken Z kuşağı sayesinde TikTok’un kasası baya bir doldu diyebiliriz.

TikTok kullanıcılarındaki artış, uzaktan eğitim ve çalışmaya geçişe yol açan küresel koronavirüs pandemisi de dahil olmak üzere bir dizi faktörden kaynaklandı. Açıklamalara göre ayrıca, TikTok’un popülaritesi sadece gençler ile değil aynı zamanda yetişkinler ve hatta yaşlılar sayesinde arttı.

ABD hükümeti, Donald Trump’ın başkanlığı döneminde TikTok ve WeChat’i yasaklamıştı. Ancak Joe Biden iktidara geldiğinde, yasak kaldırıldı ve bu da ABD’den TikTok kullanıcılarının akınına neden oldu. TikTok’un başarısı, Instagram Reels ve YouTube Shorts gibi benzer uygulamaların ortaya çıkmasına neden oldu.

Dünyanın En Popüler Uygulamaları

En popüler uygulamalar arasında WhatsApp üçüncü sırada yer alırken ardından Instagram, Facebook Messenger, Snapchat, Telegram, Likee, Pinterest ve Twitter geldi. Sosyal medya uygulamaları önümüzdeki süreçte sükse yapmaya ve yükselişini sürdürmeye devam edecek gibi görünüyor. Bakalım TikTok yakalamış olduğu bu başarıyı ne kadar daha devam ettirebilecek? Yoksa Facebook cephesinden bir hamle gelecek ve Snapchat gibi TikTok da düşmeye başlayacak mı? Bekleyip göreceğiz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu