Akıllı TelefonAppleGüncel Teknoloji HaberleriiPhone

iPhone 15 Serisi Hem Pahalı Hem de Çok Satacak


Yeni bir rapora göre iPhone 15 serisi modeller, yükselen fiyatlarına rağmen kullanıcılardan yoğun ilgi görecek.

iPhone 15 serisi modeller bu yıl eylül ayında tanıtılacak. WWDC 2023 sonrasında Apple cephesinde gözler artık yeni iPhone’lara çevrilmiş durumda. Akıllı telefon pazarına büyük bir hareketlilik getirecek olan iPhone 15 serisinde fiyat artışının yaşanacağı gelen bilgiler arasında. Hatta fiyat artışının Pro modellerde 200 $’ı bulabileği iddia ediliyor. Standart iPhone 15’in fiyatının geçen yılki iPhone 14 Pro ile aynı olacağı da gelen bilgiler arasında. Tüm bu fiyat artışları Apple’ın satışlarını etkilemeyeceğe benziyor. Neden mi? Wall Street’in saygın analisti Dan Ives’ın son açıklamalarına göz atalım.

Dan Ives’a göre dört yaşında bir iPhone kullanan hala 250 milyondan fazla kullanıcı mevcut ve bunların büyük bölümü iPhone 15 ile birlikte telefonlarını değiştirmeyi planlıyor. Diğer serilerden geçmek isteyenler ve Android ekosisteminin geçecek olanların dahil edilmesiyle birlikte iPhone 15 serisinin pahalı fiyatlara rağmen iPhone 14 serisinde olduğu gibi satış rekoru kıracağını şimdiden söylemek mümkün.

iPhone 15 Pro Max

Öte yandan Ives da diğer bazı meslektaşları gibi Apple’ın iPhone 15’in fiyatını artıracağına inanıyor. Ortalama satış fiyatının, son 18 aydaki yeni iPhone’ların ortalama satış fiyatından 100 $ daha yüksek olan 925 $ civarında olacağını tahmin ediyor. Ives haklıysa iPhone 15, Apple için büyük bir başarı olabilir. Şirket milyonlarca birim satabilir ve hisse senedi fiyatını yükseltebilir.

Apple’ın eylül ayında duyruacağı dört model iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max şeklinde olacak.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu