Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerXiaomi

Xiaomi 12 Pro Türkiye’den Satın Alınabiliyor, Ancak Bir Sorun Var

Xiaomi 12 Pro tanıtıldıktan kısa bir süre sonra Türkiye dahil birçok ülkeden satın alınabilir hale getirildi. Fakat fiyatlandırma üzebilir.

Xiaomi’nin heyecanla beklenen etkinliği sona erdi. Gözler özellikler MIUI 13 ve Xiaomi 12 serisinin neler sunacağındaydı. Xiaomi 12 Pro serinin şu an için en üst segment telefonu konumunda. Tam bir donanım canavarı olan telefon 31 Aralık tarihi itibariyle Çin’de kullanıcıların beğenisine sunulacak. Fiyat tarafında da oldukça rekabetçi görünen telefon muhtemelen birkaç dakika içerisinde tükenecek. Çin’de tanıtılan telefonları kısa süre içerisinde küresel çapta satışa çıkaran giztop.com adlı site çok geçmeden Xiaomi 12 Pro’yu da listeledi. Xiaomi 12 Pro şimdi Türkiye dahil birçok ülkeden satın alınabiliyor, fakat bunun için hem biraz beklemeniz hem de Çin fiyatına göre daha fazlasını ödeme yapmanız gerekiyor.

Xiaomi 12 Pro, şu an için ön sipariş sürecinde ve teslimatlar Ocak 2022’den sonra başlayacak. Telefonun 8GB RAM + 128GB versiyonu 899 $’dan (Çin’e göre 100 $ daha pahalı) satılmakta. Ola ki telefonu Türkiye’den satın almak istediğinizde gümrükte ek vergiler ödeyeceğinizi de unutmayın. Kayıt işlemi için ödeyeceğiniz ekstra masrafı da göz önüne aldığınızda size tavsiyemiz telefonun Türkiye’de resmi olarak satışa sunulmasını beklemek.

Xiaomi 12 Pro, HDR10+ ve Dolby Vision özellikli 6.73 inç büyüklüğünde ve 120Hz tarama hızı destekli AMOLED LTPO ekrana sahip. Snapdragon 8 Gen1 işlemciden güç alan telefon, 50MP ana kamera ve 50MP ultra geniş açılı ve 50 MP telefoto kamera yer alıyor. Kamera biriminin öne çıkan özelliği, hızlı fotoğraf çekmenizi sağlayan Cyber ​​Focus takip sistemi. Ayrıca üç kamera sensörünün hepsinde bulunan özel Gece Modu ile artık geceleri düşük ışıkta bile güzel ve net görüntüler yakalayabilirsiniz. Ön tarafta ise 32MP çözünürlüğünde tek bir kamera yer alıyor.

Xiaomi 12 Pro, 4600 mAh büyüklüğünde bir pil taşıyor. Bu pil 120 watt hızlı şarj, 50 watt kablosuz şarj ve 10 watt ters şarjı destekliyor. Siyah, mavi, yeşil ve mor renklerde çıkış yapan telefon muhtemelen yılın ikinci çeyreğinde Türkiye’de satışa sunulacak.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu